Weer in Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Het weer dat je in Malaga kunt verwachten

Je herkent het vast wel: vlak voordat je op vakantie gaat check je de weersverwachting om te zien of die zonnebrand de komende week echt wel nodig is. Over het weer in Malaga hoef je je echter geen zorgen te maken. Niet in de zomer, maar ook niet in de wintermaanden. In Malaga is het weer het hele jaar door aangenaam. Dit heeft de stad te danken aan zijn ligging aan de Middellandse Zee en de heuvels van Axarquía. Het weer van Malaga is van mei tot en met oktober op zijn best.

Het klimaat van en het weer in Malaga

Het weer in Malaga is net als op andere plaatsen aan de Costa del Sol meer dan aangenaam te noemen. In de zomer is het warm en droog en de winters zijn mild en natter. De weersverwachting voor Malaga heeft door de jaren heen slechts enkele keren vorst voorspeld. Qua temperatuur kan van het weer in Malaga doorgaans gezegd worden dat deze gedurende het jaar niet onder de 17 graden ligt. Tijdens de droge zomers kan het onder invloed van de Terralwind behoorlijk heet worden. De stad telt jaarlijks bijna 3000 zonuren.

Welk weer kun je in Malaga in de zomer verwachten?

Zoals gezegd is in Malaga het weer in de zomer warm en droog. Mei tot en met oktober zijn de beste maanden voor een bezoek aan deze stad. In de zomermaanden juni, juli, augustus en september ligt het gemiddelde rond de 30 graden. Dankzij de lage luchtvochtigheid en het aangename briesje dat via de Middellandse Zee de stad bereikt, is het weer in Malaga nooit drukkend. Kijk je in deze maanden op Weeronline, dan zal je zien dat het weerbericht vrijwel nooit neerslag aangeeft. In september kan het soms stevig onweren.

Hoe is in Malaga het weer in het voor- en najaar?

Dankzij het weer dat in Malaga heerst, kun je de stad ook buiten de zomermaanden bezoeken. Wie van plan is enkele (sportieve) activiteiten in de omgeving te ondernemen, profiteert ook in het voorjaar van een aangename weersvoorspelling. In april kun je rekenen op een graadje of 21 en in mei tel je daar drie graden bij op. Ook over het weerbericht dat websites als Weerplaza in het najaar voor je in kaart brengen, kun je niet klagen. In oktober reken je op 24 graden en in november nog op 20.

Is Malaga ook een overwinterbestemming?

Bekijk je de 14 daagse weersverwachting in de wintermaanden, of kijk je in plaats van 14 dagen zelfs 30 dagen vooruit, dan kun je al gauw concluderen dat het weer in Malaga de stad ook in de winter een fijne bestemming maakt. De gemiddelde temperatuur ligt in december op 18 graden en in januari slechts één graad lager. In februari geeft de thermometer gemiddeld 18 graden aan. Het weer dat in Malaga in de winter heerst, zorgt ervoor dat je gerust in korte mouwen kunt rondlopen. Malaga is dankzij zijn weer 365 dagen per jaar geliefd.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...