Treinstation en trein pakken in Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Met de trein kun je in Malaga alle kanten op

Met de trein van Malaga naar andere steden aan de Costa del Sol en de rest van Spanje? Of vanuit Nederland per trein naar Malaga reizen? Niets is onmogelijk met het uitgebreide treinnetwerk rond Malaga. De stad heeft een groot treinstation, Málaga Maria Zambrano, en een station in het centrum: Málaga Centro Alameda. Naast het eerstgenoemde treinstation van Malaga ligt het grote busstation, wat overstappen nog eens extra makkelijk maakt. Stap eens een keer op de trein van Malaga naar Granada, Cordoba of Madrid en maak je vakantie nóg veelzijdiger!

Vanaf de airport naar het centrum en treinstation in Malaga

Aangekomen op Malaga Airport? Dan reikt de trein je meteen de helpende hand. Binnen twaalf minuten brengt de trein je naar Malaga zelf. Het treinstation bij het vliegveld ligt voor de aankomsthal. Je stapt in trein C1 om in de stad op het grote treinstation van Malaga –Maria Zambrano- uit te stappen, of in het hart van de stad bij Malaga Centro Alameda de trein te verlaten. Deze trein in Malaga vertrekt elke twintig minuten. Een enkele reis kost je €1,80 en is dus goedkoper dan de Airport Express Bus.

Met de trein naar nabijgelegen steden

Het treinstation van Malaga is de vertrekplaats voor vakantiegangers die benieuwd zijn naar een van de andere kustplaatsen. Cercanías verzorgt de lokale ritten en biedt je de keuze tussen lijn C1 en C2. Lijn C1 brengt je naar de badplaatsen Torremolinos, Benalmádena en Fuengirola. Lijn C2 betreft de trein die je van Malaga naar Álora brengt. Voor dit soort regionale ritten is de prijs van je treinkaartje afhankelijk van de zones waarbinnen je reist. Voor zone 1 en 2 betaal je maar €1,75 per enkele reis. Dit loopt op tot €2,65 binnen zone 4.

Met de trein van Malaga naar Granada en andere grote steden

Genoeg tijd om een grote stad te bezoeken? Neem dan eens de trein van Malaga naar Granada en zijn imposante Alhambra. De kortste rit duurt maar 2,5 uur. Neem je de vroegste trein van Malaga naar Granada, rond 07.00, dan kun je er een hele dag besteden. Ook kun je de trein van Malaga naar Cordoba nemen, of tussen Madrid en Malaga en Barcelona en Malaga reizen. De gunstigst geprijsde kaartjes vind je door zo vroeg mogelijk te boeken. Treinritten als deze vertrekken van station Maria Zambrano.

Vanuit Nederland met de trein naar Malaga

Wil je vanuit Nederland met de trein naar Malaga reizen? Het mag dan wel een reis van 26 uur zijn, maar hij behoort absoluut tot de mogelijkheden. Neem je vanuit Nederland de trein naar Malaga, dan leg je over het spoor een totaal van ongeveer 1900 kilometer af. Wel moet je verschillende kaartjes kopen als je met de trein naar Malaga wilt reizen, want het betreft geen directe verbinding. De hoofdroute loopt via Parijs en Barcelona. Je kaartjes voor de trein naar Malaga kun je kopen bij Omio, Trainline of NS International.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...