Taxi in Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Snel reizen in Malaga per taxi

Het reizen per taxi in Malaga is de duurste, maar wel comfortabelste manier. In Malaga in een taxi stappen is vooral handig als je weinig tijd hebt. In de stad is een aantal taxibedrijven werkzaam dat vanaf specifieke standplaatsen rijdt. Je herkent de taxi’s aan hun witte kleur en diagonale blauwe streep op het voorportier. Lees in dit artikel alles wat je wilde weten over de taxi’s in de stad, inclusief de taxi tussen Malaga Airport en het centrum en de kosten van een taxi die je van Malaga Airport naar het centrum brengt.

De taxistandplaatsen

Wil je gebruik maken van een taxi in Malaga? Op straat je hand opsteken om een taxi aan te houden is in deze Zuid-Spaanse plaats heel gebruikelijk. Vind je dat wat minder prettig, dan kun je in het centrum van Malaga een taxi nemen vanaf een van de ongeveer twintig officiële standplaatsen. Zoeken naar een taxi in Malaga is dus niet nodig, zeker aangezien de plaatsen ook nog eens duidelijk worden aangegeven. Een aantal bekende taxistandplaatsen zijn Plaza de la Merced, Teatro Romano en Molina Larios, bij de bekendste winkelstraat van de stad. Prijzen staan volgens richtlijnen vast.

De kosten van het reizen per taxi in Malaga

In het centrum van Malaga kost een taxi maximaal €6,-. Het starttarief is €3,60. Dit staat ook aangegeven op borden bij de standplaatsen, net als de toeslagen. Toeslagen voor het reizen per taxi in Malaga gelden op werdagen tussen 22.00 en 06.00, in het weekend en tijdens feestdagen. Op deze dagen en tijdstippen ligt het starttarief minimaal een euro hoger. Wil je jezelf, ondanks de duidelijk aangegeven bedragen, ervan verzekeren dat je echt niet negatief verrast wordt? Ga bij het instappen dan nogmaals het bedrag na bij de chauffeur.

Met de taxi van en naar Malaga Airport

Vanaf het vliegveld kun je goedkoop naar het centrum reizen per bus of per trein. Voor de trein betaal je nog geen twee euro en een buskaartje voor de Express Bus is drie euro. Met de taxi van en naar Malaga Airport reizen is echter de comfortabelste manier. Zeker als je ook nog eens veel bagage bij je hebt. De taxi’s bevinden zich buiten de aankomsthal Terminal 3. Natuurlijk kun je van tevoren ook een transfer van de airport naar de stad regelen. Bovendien is Uber sinds 2018 actief in de stad.

De kosten van een taxi van Malaga Airport naar het centrum

Ben je van plan om de taxi op Malaga Airport te nemen? Dan vraag je je misschien af wat de kosten zijn voor een taxi van Malaga Airport naar het centrum van de stad. Op een doordeweekse dag kost je dit tussen de €20,- en €25,-. Voor grote bagage betaal je een kleine toeslag. Reis je ’s nachts of in het weekend? Dan zijn de kosten voor een taxi van Malaga Airport naar het centrum nog wat hoger. Je kunt geld besparen door vooraf een transfer service te boeken.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...