Bus in en naar Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Waarom de bus Malaga extra pluspunten oplevert

Als je je in en rond Malaga per bus wilt verplaatsen, dan heb je weinig klagen. De busverbindingen zijn goed te noemen en zelfs steden in het Andalusische binnenland zijn met dit vervoermiddel prima te bereiken. Ook de bus van en naar Malaga Airport biedt uitstekende service. En dat voor maar €3,- per enkele reis. Behalve dat kun je tevens vanuit andere badplaatsen aan deze kust én grote steden met de bus naar Malaga reizen. Andersom uiteraard ook. Lange afstanden worden vaak per touringcar uitgevoerd omdat deze wat luxer is dan een bus.

De hoogtepunten van Malaga per bus ontdekken

Wil je ondanks de compactheid van de stad toch gebruik maken van de stadsbussen? De stad heeft een uitgebreid netwerk van maar liefst 40 lijnen die de hele stad bedienen. Je kunt in Malaga de bus nemen tussen 06.30 en 23.00 en je losse kaartje bij de chauffeur kopen. De maatschappij EMT is verantwoordelijk voor het vervoer per bus in Malaga. Reis je per bus door Malaga, dan zul je al gauw merken dat de meeste lijnen langs Alameda Principal komen. Dit station is het centrale punt voor het busvervoer in Malaga.

Het voordeel van de 10-rittenkaart

Verwacht je tijdens je stedentrip veel gebruik te gaan maken van de bus? Bijvoorbeeld omdat je wat minder goed ter been bent of met (kleine) kinderen reist? Dan is in plaats van het aanschaffen van losse kaartjes het kopen van een 10-rittenkaart voordeliger. Je kunt deze bij diverse kiosken kopen en ook weer opladen als hij leeg is. Met deze kaart kun je binnen Malaga van elke bus gebruik maken. Je bespaart met deze kaart behoorlijk als je veel met de bus in Malaga reist. Een los enkeltje kost €1,30 en een 10-rittenkaart (tarjeta transbordo) €8,30.

Met provinciale bus naar Malaga en andere steden

Vanuit een andere Spaanse stad met de bus naar Malaga? Of juist een busreis van Malaga naar een andere bestemming maken? Ook het provinciale busnetwerk is een geoliede machine. Wil je vanuit een andere stad met de bus naar Malaga of andersom? Dan koop je je kaartje op het busstation. Er zijn verschillende busbedrijven die je met de bus naar Malaga of juist de andere kant op brengen. De twee grote busstations waarvandaan provinciale bussen zoals die van Malaga naar Granada vertrekken zijn Estación Muelle de Heredia en Estación de Autobuses Málaga.

De bus tussen Malaga Airport en het centrum van de stad

Er is ook een aparte bus tussen Malaga Airport en het centrum van de stad. Deze Bus A brengt je in nog geen half uur van de aankomsthalf van Malaga Airport naar het hart van de hoofdstad van de Costa del Sol. Een enkele rit kost, inclusief bagage, €3,-. De bus tussen Malaga Airport en de stad vertrekt elk half uur en stopt in de stad zelf bij onder andere de Calle Larios, treinstation Maria Zambrano, Paseo del Parque, busstation Alameda Principal en bij eindhalte Plaza del General Torrijos.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...