Openbaar vervoer in Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

1001 mogelijkheden voor het (openbaar) vervoer in Malaga

Malaga is een compacte stad en daardoor is vervoer in de meeste gevallen niet nodig. Wil je van de ene naar de andere kant van de stad, of kunnen je voeten wel wat rust gebruiken na een hele dag wandelen? Dan kun je gebruik maken van het goed georganiseerde (openbaar) vervoer in Malaga. In Malaga bestaat het vervoer uit bussen, treinen, een bescheiden metronetwerk en taxi’s. Niet alleen kun je je in de stad zelf prima verplaatsen, ook het vervoer van Malaga Airport naar het centrum en andersom laat niets te wensen over.

Het meest gebruikte openbaar vervoer in Malaga: de bus

Met de bus verplaats je je makkelijk én goedkoop in de hoofdstad van de Costa del Sol. EMT is de busmaatschappij die het vervoer in de stad verzorgt. Door de hele stad zijn veel bushaltes verspreid en ook zijn er twee grote busstations aanwezig: één bij de haven en één naast het treinstation Maria Zambrano. Vanaf deze busstations vertrekken ook regionale lijndiensten en lange afstandsbussen. Buskaartjes voor ritten in de stad kun je bij de chauffeur kopen. Deze zal gelukkig zijn met zo gepast mogelijk geld. Een enkele rit kost €1,30.

Treinvervoer in Malaga

Een andere populaire vorm van openbaar vervoer in Malaga is de trein. De stad heeft twee grote treinstations: één in het centrum (bij Málaga Centro Alameda) en één tegen het centrum aan (Málaga Maria Zambrano). Op het laatstgenoemde station is het een komen en gaan van regionale en landelijke treinen. Vanuit Málaga Centro Alameda vertrekken vooral regionale ritten. Je stapt hier op het openbaar vervoer om van Malaga naar bijvoorbeeld Torremolinos of Benalmádena te reizen. De kosten van deze ritten zijn afhankelijk van hoeveel zones je passeert. In zone 1 en 2 betaal je slechts €1,75.

Het in Malaga nieuwste openbaar vervoer: de metro

Aan het netwerk van in Malaga aanwezige openbaar vervoer is enkele jaren geleden de metro toegevoegd. Het huidige netwerk, bestaande uit twee lijnen, moet de komende jaren nog verder worden uitgebreid. Een ritje met de metro kost je €1,35 en is daarmee ongeveer net zo goedkoop als de andere soorten vervoer in Malaga. De metro rijdt tussen 06.30 en 23.00 en op vrijdag en zaterdag tot 01.30. Beide metrolijnen lopen grotendeels ondergronds, in ieder geval in het centrum. Wanneer je een ‘billete ocasional’ koopt, kun je maximaal negen ritten opladen.

Het vervoer van Malaga Airport naar het centrum van de stad

Net als het vervoer in Malaga zelf is ook het vervoer van Malaga Airport naar het centrum prima geregeld. Zo kun je voor €3,- in de Airport Express Bus stappen, maar ook een reguliere bus nemen. Net als de bus is ook de trein een veel gekozen manier van vervoer van Malaga Airport naar het centrum. Een rit duurt twaalf minuten en kost €1,75. Heb je veel bagage bij je en wil je niet met het openbaar vervoer naar hartje Malaga reizen? Dan staan de taxi’s tot je beschikking.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...