Uitgaan in Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Trendy en klassiek tegelijk: uitgaan in Malaga

Of je nou een rustig avondje in een wijn- of jazzbar wilt doorbrengen, of tot in de vroege uurtjes de bloemetjes buiten wilt zetten; in Malaga vindt iedereen wel iets naar zijn gading. Voor elke smaak vind je wel een leuke bar of club in Malaga. Doordeweeks kun je tijdens het uitgaan in en rond Malaga regelmatig rekenen op live muziek. In Malaga zijn de clubs vooral op donderdagavond vol, omdat dan de studenten gaan stappen. Op vrijdag- en zaterdagavond is het publiek gemengd. Uitgaan in Malaga is niet extreem uitbundig, maar wel gezellig.

Het uitgaansleven van Malaga

Veel Málagueños beginnen hun avond in een restaurant of tapasbar op een van de gezellige pleinen. Daar krijgen de plannen voor de rest van de avond vorm. In Malaga zijn de clubs tot ‘s ochtends vroeg geopend, bars en cafés sluiten rond 04.00 hun deuren. Uitgaan in Malaga is net zoals in elke grote stad van donderdag tot zondag het leukst. Let tijdens het uitgaan in en rond Malaga wel op je outfit: Spanjaarden kleden zich een stuk chiquer dan wij gewend zijn en je wilt aan de deur van een hippe club liever niet geweigerd worden.

Wat zijn in Malaga’s clubs entreeprijzen en minimumleeftijden?

Het nachtleven van Malaga concentreert zich vooral in het centrum van de stad. Hier bevinden zich ook de meeste discotheken. Iets rustiger uitgaan doe je in het havengebied, dat vooral in de zomermaanden populair is. In plaats van een club in Malaga kiezen velen in de zomer ook voor een stapavond buiten de stad, bijvoorbeeld in Torremolinos. Bij veel clubs en discotheken wordt een minimale leeftijd van 18 jaar gehandhaafd. Entreeprijzen die in Malaga in clubs worden gevraagd, zijn afhankelijk van hoe druk het is en op welke avond je besluit te gaan stappen.

De bekendste club van Malaga

De bekendste club van Malaga is Club Velvet, die je aan Calle de las Comedias 11 in het hartje van de stad vindt. De discotheek ligt tussen het Thyssen Museum en het Picasso Museum. Er wordt ook regelmatig live muziek gespeeld. Een andere bekende club in Malaga is Siempre Asi, wat een trendy latinoclub is waar iedereen graag zijn beste dansmoves toont. Hij ligt aan de Calle de los Convalencientes 5. Ook Bubbles behoort in Malaga tot de clubs die op een hoge waardering kan rekenen. Men draait er zowel salsa als R&B en Spaanse muziek.

Flamencoshows maken het uitgaan in en rondom Malaga nóg veelzijdiger

Andalusië geldt als de bakermat van de tapas én van de flamenco. Wil je uitgaan in Malaga? Laat een bezoek aan een flamencobar dan ook niet aan je voorbijgaan. Grenzend aan Plaza de la Merced kun je in Teatro Miguel de Cervantes een voorstelling bijwonen. Ook Vista Andalucia weet het uitgaan in Malaga nog een stukje interessanter te maken, net als Kelipé die de meest bijzondere shows weet neer te zetten. Je hoeft trouwens lang niet altijd op zoek naar live flamencoshows. Soms vinden deze in een bar of restaurant spontaan plaats.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...