De mooiste stranden van Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Zonaanbidders opgelet: hier vind je het beste strand van Malaga

Malaga is een stad die je op je wenken bedient. Naast het feit dat je er heerlijk kunt eten, urenlang kunt winkelen en enkele historische bezienswaardigheden van grote waarde kunt bezoeken, heeft de stad ook strand. En er is niet één strand in Malaga, maar je kunt kiezen uit wel 15 verschillende! Wij zetten de mooiste stranden van Malaga op een rijtje. En om de informatie compleet te maken lees je hier ook over de beste strandtent van Malaga. De prachtige kustlijn is een heerlijke afwisseling op alle andere bezienswaardigheden.

Het bekendste strand van de stad: Playa de la Malagueta

De mooiste stranden van Malaga zijn vanuit de stad eenvoudig te bereiken en beschikken over voldoende voorzieningen. De stranden bevinden zich zowel ten oosten als ten westen van de haven van de stad. Stadsstrand Playa de la Malagueta grenst direct aan het centrum. La Malagueta ligt op slechts tien minuten loopafstand van het bij de haven gelegen Plaza de la Marina. Dit strand van Malaga kun je aan het eind van de middag echter wel het best vermijden. Door de nabijgelegen hoogbouw valt er vanaf dat tijdstip namelijk schaduw op.

Enkele andere van de mooiste stranden van Malaga

Behalve het hierboven genoemde Playa de la Malagueta heb je gedurende je verblijf in de stad nog meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook La Caleta bezoeken; een stadsstrand dat net ten oosten van het centrum is gelegen. Vanaf het centrum loop je in twintig minuten naar dit bekende strand in Malaga. Je loopt dan over de Muelle Uno. Baños del Carmen wordt vaak als mooiste strand van de stad genoemd en vormt een authentiek stukje Malaga. El Palo en Pedregalejo behoren tot de mooiste stranden van Malaga waar ook de locals graag komen.

Met de leukste strandtent van Malaga is het dagje zonnebaden pas echt compleet

Een strand in of in de omgeving van Malaga is niet zelden voorzien van een leuk strandtentje. Deze worden in het Spaans chiringuito’s genoemd. Aan het bekendste strand in Malaga, La Malagueta, vind je een van de leukste strandtenten van de stad. Miami Beach is een strandtent in Malaga waar je die heerlijke, traditioneel bereide sardientjes kunt eten. Ook El Balneario is een strandtent in Malaga die uitgegroeid is tot een begrip. Hier geniet je van een adembenemend mooi uitzicht en op zondag van live muziek.

Jaarlijks bijna 300 dagen zon op het strand van Malaga

Wat het beste strand van Malaga is? Dat ga je tijdens jouw verblijf in de stad zelf ervaren. Wat zeker is, is dat elk strand van Malaga je het hele jaar door op een flinke portie zon zal trakteren. Daardoor is het ook in de winter nog heerlijk vertoeven op het beste strand van Malaga en de stranden in de directe omgeving van de stad. Vanwege de aanwezigheid van faciliteiten zoals strandtenten, douches, toiletten en watersportmogelijkheden kun je er een hele dag zorgeloos verblijven zonder dat het je aan iets ontbreekt.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...