Parkeren in Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Hoe het parkeren in Malaga het je tijdens je stedentrip nog makkelijker maakt

Autorijden en parkeren is op veel vakantiebestemmingen op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Zeker wanneer je richting Zuid-Europa vertrekt. Echter is het parkeren in Malaga prima te doen. Het hart van de stad is grotendeels autovrij, waardoor het parkeren in Malaga centrum voornamelijk binnen (ondergrondse) parkeergarages gebeurt. En daarvan zijn er meer dan genoeg. Na het parkeren vervolg je je weg te voet, of gebruik je het openbaar vervoer. Ook het parkeren op Malaga Airport gaat soepel en snel en doe je vlakbij de terminals.

Veilig en makkelijk parkeren in Malaga centrum

In het autovrije historische centrum van Malaga zijn slechts enkele parkeerplekken langs de weg beschikbaar, maar eigenlijk loont het nooit de moeite om hiernaar te zoeken. Parkeren in Malaga kun je, in ieder geval in het hart van de stad, het beste in een parkeergarage doen. Vaak zijn deze ondergronds, bewaakt en liggen ze op loopafstand van het centrum. Parkeergarage Central / Marina is een goede plek om te parkeren in Malaga in het centrum. Ook parkeergarage Muelle Uno vlakbij de haven en Playa de Malagueta en parkeergarage Alcazaba worden veel gebruikt.

De tarieven voor het parkeren in Malaga

Wil je parkeren in Malaga en laat je jouw voertuig achter in een bewaakte parkeergarage, dan moet je op een parkeertarief rekenen dat tussen de €1,20 en €3,60 per uur ligt. Logischerwijs zijn de garages die dichterbij het centrum liggen ook de duurste. Wil je toch liever aan de openbare weg parkeren in Malaga? Buiten parkeren in Malaga in het centrum kost tussen 09.00 en 14.00 en 17.00 en 20.00 doorgaans €1,- per uur. Je kunt per keer geld voor maximaal twee uur parkeertijd inwerpen. Daarna zal je het weer moeten aanvullen.

Parkeren op Malaga Airport

Net als het parkeren in Malaga zelf is ook het parkeren op Malaga Airport een fluitje van een cent. Je kunt op het vliegveld parkeren op drie verschillende parkeerplaatsen: P1 (kort parkeren), P2 (kort parkeren) en P3 (lang parkeren). Besluit je je voertuig bij de laatstgenoemde parkeergarage achter e laten, dan kun je gebruikmaken van een gratis shuttle van en naar de terminal van het vliegveld. Wil je liever niet parkeren op Malaga Airport zelf, dan kun je kiezen voor een van de particuliere parkeerplaatsen die daar vlakbij liggen. Deze heffen vanwege hun ligging aanzienlijk lagere tarieven.

Tips bij het parkeren in Malaga

Parkeren in Malaga hoeft dus niet lastig te zijn. De meeste parkeergarages zijn ruim en beschikken over voldoende verlichting, waardoor je ook als minder ervaren bestuurder in het buitenland het zweet niet van je voorhoofd zult hoeven vegen. Bij het grote winkelcentrum Plaza Mayor kun je gratis parkeren in Malaga. Je bevindt je daar op een kwartier afstand van het centrum. Geen zin om te zoeken in de stad? Laat dan de website Parkopedia alle parkeergelegenheden in Malaga in kaart brengen. Zo weet je altijd en overal waar je je auto het beste kunt parkeren.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...