Hotels in Malaga

Voor iedereen een geschikt hotel in Malaga

Ben je op zoek naar een goed hotel in Malaga in het centrum? Of gaat je voorkeur uit naar een hotel in Malaga aan het strand? En wil je een luxe accommodatie inclusief spa en zwembad, of is een eenvoudig verblijf voor jou meer dan voldoende? Er zijn in Malaga meer dan genoeg hotels voor ieder budget en smaak. De Zuid-Spaanse stad is populair, dus hotels zijn over het algemeen al vroeg volgeboekt. Vooral in het historische centrum. Is Malaga voor jou een tussenstop? Boek dan in de buurt van Malaga Airport een hotel.

In welke wijken van Malaga kun je overnachten?

Tijdens de zoektocht naar een hotel in Malaga zul je al gauw ontdekken dat enkele wijken van de stad het populairst zijn. Zo vind je in Malaga de meeste hotels in het historische centrum, waar je alle belangrijke bezienswaardigheden binnen handbereik hebt. De artistieke wijk van de stad, Soho, grenst vlak aan het historische centrum en is de laatste jaren enorm in opkomst. Maar ook zijn er natuurlijk meer dan genoeg bezoekers die –vooral in de zomer- kiezen voor een hotel in Malaga dat zich aan of nabij het strand bevindt.

Boek een hotel in Malaga in het centrum en adem de Andalusische sfeer in

Je dagen doorbrengen in het meest bruisende deel van de stad? Dan kies je een hotel in Malaga in het centrum uit. Het mooiste deel van de stad is erg compact en knus. Alle bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand. En besluit je een dagje te gaan winkelen? Dan breng je na een geslaagde shopsessie je bemachtigde aankopen naar je hotelkamer, om vervolgens op de hoek van de straat een heerlijk verkoelend drankje te drinken. Een populair hotel in Malaga in het centrum is het Salles Hotel.

Met een klein budget in het centrum verblijven

In Malaga zijn de hotels die zich in het centrum bevinden vaak prachtig, maar goedkoop is anders. In elk geval, gedurende het hoogseizoen. Alhoewel Malaga nog steeds goedkoper is dan zijn buren aan dezelfde kust, zoals Torremolinos en Marbella, zijn de echte budgetopties al gauw beperkt. Goedkope hotels in Malaga zijn de twee hotels van de Ibisketen. De kamers zijn schoon, comfortabel en casual en bieden je alles wat je nodig hebt. Probeer wel altijd zo vroeg mogelijk te boeken en vakantieperiodes te vermijden. Hier kom je al een heel eind mee.

Verblijf in Malaga in een van de hotels in Soho

Net als Londen en New York heeft ook Malaga zijn eigen Soho. De wijk die creativiteit ademt en zo een wat hippere, alternatievere sfeer heeft. Soho ligt tegen het centrum van Malaga aan. Behalve dat hij direct aan het historische centrum grenst, wandel je vanuit Soho ook binnen no time naar het strand. Een prima ligging met zowel luxe als goedkope accommodaties, maar dan een stukje minder toeristisch. Onder verschillende soorten reizigers populaire hotels binnen deze wijk zijn het Mariposa Hotel, Soho Boutique Malaga en Soho Bahía Malaga.

Zorgeloos vertoeven in een hotel in Malaga aan het strand

Ben jij een echte zonliefhebber en vertoef je graag aan zee? Malaga weet met zijn vele hotels aan en nabij het strand ook moeiteloos aan deze voorkeur te beantwoorden. La Malagueta is de meest logische wijk om dan in te verblijven, vanwege zijn ligging ten opzichte van het centrum. Hotel Eliseos is een vaak geboekt hotel, maar je kunt in La Malagueta zelfs in een premium hotel verblijven: de 5 sterren accommodatie Gran Hotel Miramar. In de wat verderop gelegen oude visserswijk Pedregalejo bevindt zich één hotel aan zee: Elcano.

De meest luxueuze hotels van de stad

In stijl verblijven? In Malaga zijn er genoeg hotels met 4 of 5 sterren waar tot ontspanning komen wel heel makkelijk wordt gemaakt. De architectuur en inrichting van deze accommodaties zorgen voor een exclusieve sfeer. De vele faciliteiten zoals een zwembad, spa, sportschool, bars en restaurants, zorgen ervoor dat je helemaal niets tekortkomt. Hier weet men wat echt relaxen is. Tot de beste en meest luxe hotels van Malaga behoren het hierboven eerder genoemde Gran Hotel Miramar, maar ook Soho Boutique Colón, Room Mate Valeria, Room Mate Larios en Hotel Guadalmedina.

Accommodaties voor gezinnen met (kleine) kinderen

Malaga is een enorm kindvriendelijke stad en kan haast een garantie voor een geslaagde familievakantie genoemd worden. Malaga is voor vakantiegangers met kinderen een uitgelezen bestemming vanwege de aanwezigheid van het strand, vele speeltuinen in de stad en die toch wel spannende Gibralfaroberg met zijn gelijknamige kasteel. Wat in Malaga de hotels zijn die ideaal zijn voor gezinnen met (kleine) kinderen? Het met 4 sterren gewaardeerde Eurostars in Malaga vlakbij de haven steekt er volgens velen met kop en schouders bovenuit. De meeste andere kindvriendelijke hotels bevinden zich buiten Malaga en zijn all inclusive.

Tips bij het boeken van je hotel in Malaga

Er bestaan enkele tips die je helpen om het voor jou beste (en goedkoopste!) hotel in Malaga te vinden. Boek sowieso zo ver mogelijk van tevoren en vermijd als het kan vakantieperiodes. Ook wanneer er grote festiviteiten zijn, zoals nationale of lokale feestdagen, stijgen de prijzen flink. Weeg kritisch af welke faciliteiten je nodig denkt te hebben. Die spa klinkt misschien aantrekkelijk, maar heb je daar tijdens je lange weekend tijd voor? Ga alvorens je een hotel in Malaga boekt ook altijd goed na waar het precies ligt.

Verblijf rond Malaga Airport in een hotel

Ben je op doorreis en is Malaga slechts een tussenstop? Of moet je morgenochtend nog voor zonsopgang inchecken? Dan is het slim om in de buurt van Malaga Airport een hotel te boeken. Er zijn in Malaga diverse hotels die zich vlakbij de luchthaven bevinden. Vanaf Malaga Airport is elk hotel prima te bereiken en vaak kan er ook een shuttle service worden geregeld. Veel geboekte hotels rondom het vliegveld van Malaga zijn de Holiday Inn Express Malaga Airport, Hotel Campanile Malaga Airport en Hotel Malaga Picasso.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...