Hostels in Malaga

De voordelen van een hostel in Malaga

Hostels hebben nog steeds de naam voor backpackers bestemd te zijn, maar de waarheid is dat een steeds groter publiek de meerwaarde van dit accommodatietype inziet. Hostels in Malaga zijn er in overvloed en bieden je niet alleen een goedkoper verblijf, maar ook een verblijf in een wat huiselijker sfeer dan waarvan in een hotel sprake is. Boek je een hostel in Malaga, dan kun je in de meeste gevallen kiezen tussen een dorm oftewel slaapzaal, een single room en een double room. Sommige hostels bieden je ook uitgebreide reisinformatie en excursies aan.

Waarom je eens voor een hostel zou moeten kiezen

Malaga is stad boordevol cultuur en een bestemming die een onvervalste authenticiteit uitademt. Dit proef je nóg beter in een van de hostels in Malaga, die vaak op knusse plekken zijn gelegen. Wanneer je de deur uit stapt, stap je midden in het dagelijks leven van de locals. Behalve het contact met de lokale bevolking is de prijs van een hostel in Malaga natuurlijk ook een belangrijke reden om voor dit accommodatietype te kiezen. Soms kost een hostel slechts een kwart van de prijs van een hotel dat in dezelfde wijk is gelegen.

Populaire hostels in Malaga in het centrum

Het historische centrum blijft de populairste wijk om te verblijven. Niet zo vreemd dus, dat je hier tal van hostels treft. Enkele van de meest populaire hostels in Malaga in het centrum zijn het hippe Dulces Dreams en The Lights Hostel, dat in een traditioneel Andalusisch huis van meer dan honderd jaar oud is gevestigd. Hier krijg je het stadse gevoel echt te pakken. Ook het Chinitos Urban hostel en Hostel Boutique zijn populaire keuzes. Bij het Oasis Backpackers Hostel vlakbij het Picasso Museum kun je alleen een bed in een slaapzaal boeken.

Het enige vijfsterrenhostel van de stad

Wist je dat je ook een hostel in Malaga kunt boeken dat met maar liefst vijf sterren is gewaardeerd? Het Urban Jungle Hostel valt weliswaar iets duurder uit dan andere hostels in Malaga, maar is zijn prijs meer dan waard. Bij dit hostel reken je op een extra portie comfort, fijne privékamers, een fris groen design en een ideale ligging: op slechts twee minuten loopafstand van het Picasso Museum en het Alcazaba. Op het dakterras worden vaak gratis concerten en flamencoshows gegeven. De receptie van dit hostel in Malaga wordt 24 uur per dag bemand.

Een verblijf in een hostel in de hippe wijk Soho

Steeds meer steden creëren hun eigen Soho, een multiculturele wijk waar veel plaats is voor artiestieke uitingen. In Malaga startte de ontwikkeling van deze wijk ongeveer twintig jaar geleden. Soho bevindt zich vlakbij het historische centrum én de haven, waardoor de wijk een prima uitvalsbasis is. En extra goed nieuws: hij is totaal nog niet toeristisch. Feel Hostels in Soho biedt je zowel slaapzalen als privékamers met gedeelde badkamers. In slechts vijf minuten sta je in het historische centrum van Malaga. Beter kan haast niet!

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...