Airbnb in Malaga

Een Airbnb in Malaga als ideale uitvalsbasis voor een stedentrip

Malaga weet als Andalusische parel elke bezoeker met zijn bijzondere mix van historie, architectuur, kunst van wereldklasse, diverse stranden en gezellige nachtleven te betoveren. Denk je erover om een korte stedentrip naar deze stad te boeken, dan is een Airbnb in Malaga misschien wel wat voor jou. Zeker wanneer je van plan bent met een grotere groep vrienden of familie vakantie te vieren. Een Airbnb in Malaga is in het centrum zo gevonden, maar ook in de overige wijken van de stad (La Malagueta, Soho) blijven de mogelijkheden groeien.

De populairste wijken van de stad

Net als met hotels en appartementen speelt een aantal zaken een bepalende rol in de prijs van je Airbnb verblijf, ook al heb je hier te maken met een ander soort platform. Zo speelt de ligging van je Airbnb in Malaga een cruciale rol in de prijs ervan. Logischerwijs hangt er aan een Airbnb in Malaga in het centrum een groter prijskaartje dan aan een accommodatie buiten het bruisende stadshart. Behalve Malaga Centro zijn ook de artistieke wijken Soho en Malagueta, de wijk die aan het gelijknamige strand grenst, het populairst onder bezoekers van de stad.

Een Airbnb in Malaga in het centrum

Overweeg je een Airbnb in Malaga in het centrum te huren? Bedenk je dan dat je binnen deze levendige wijk alles binnen handbereik hebt, maar dat het dankzij de vele cafés en tapasrestaurants ’s avonds niet echt rustig is. Heb je daar geen probleem mee, dan is dat mooi meegenomen. Wil je ’s avonds wel die rust, check dan voor de zekerheid even de precieze ligging. Apartamento Álamos naast het theater van Cervantes is een centraal gelegen accommodatie met een modern karakter. Ook het in Spaanse stijl ingerichte Historic Centre Apartment is een aanrader.

Jouw verblijf in de wijk Soho

Het historische hart van de stad kun je ook opzoeken, denk je misschien. Een alternatieve buurt om naar een Airbnb in Malaga te zoeken, is dan Soho. Deze artistieke wijk zag 20 jaar geleden het levenslicht. De gemeente Malaga stimuleert zelfs de street art en er komen ook steeds meer hippe bars, cafés en restaurants bij. ‘Estupenda ‘atico con terraza’ is een kleurrijk penthouse dat zich weliswaar in Soho, maar toch op een steenworp afstand van de historische stad bevindt. De knusse en zeer rustige accommodatie grenst aan de grote markt van Atarazana.

Een accommodatie met alle privacy, direct aan het strand

Is strand het hoofdingrediënt van je vakantie? Alhoewel een Airbnb in Malaga in La Malagueta of een van de andere wijken aan het strand vooral in de zomer populair is, staan de accommodaties ook in de wintermaanden nauwelijks leeg. Met het huren van Exclusive Beach Studio bij La Malagueta verblijf je zo goed als op het strand. Vanuit het nieuwe gebouw loop je via de haven ook nog eens makkelijk naar de binnenstad. Een maximaal authentieke ervaring met een Airbnb in Malaga ga je tegemoet met een verblijf in Paraíso Pedregalejo.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...