Overnachten in Malaga

Alles wat je wilt weten over het overnachten in Malaga

Het Andalusische Malaga is het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming. De hoge temperaturen in de zomer nodigen tussen het cultuur snuiven en tapas prikken uit tot zonnebaadsessies aan een van de stranden. In de winter tikt de thermometer nog steeds de 20 graden aan. Op naar deze zonovergoten stad? Zoek dan nu naar een plek om te overnachten in Malaga. In Malaga overnachten kan bij diverse accommodatietypen: hotels, hostels, appartementen, vakantiewoningen en campings. Lees hier over het verblijven in de stad, inclusief tips om goedkoop te overnachten in Malaga.

In welke wijk van Malaga ga jij overnachten?

Accommodaties vind je in diverse wijken van deze Zuid-Spaanse stad. De populairste wijk van allemaal is het oude centrum. Overnachten in Malaga doe je hier te midden van alle historische bezienswaardigheden. Iets rustiger, maar vlakbij het kloppende hart, is het in de volkwijken die aan het centrum grenzen. Deze liggen aan de andere kant van de rivier. Ook Soho, de hippe wijk vol streetart, is een rustige plek om te overnachten in Malaga. La Malagueta is ideaal voor strandliefhebbers en visserswijkje Pedregalejo ten oosten van de stad ademt een en al authenticiteit.

Overnachten in Malaga: inclusief of exclusief ontbijt?

Zoek je naar een plek in Malaga om te overnachten, dan rijst al gauw de vraag of je bij jouw accommodatie ook ontbijt wenst. Het voordeel van een ontbijt is dat je snel en makkelijk een stevige basis voor een dag vol nieuwe avonturen in de stad legt. Besluit je in Malaga te gaan overnachten in een accommodatie zonder ontbijt, dan kun je echter wel flink goedkoper uitkomen. De meerprijzen voor ontbijt zijn vaak aan de hoge kant. Bovendien kun je in de stad tussen de locals ontbijten en meer lokale dingen proeven.

De duurste periodes om in Malaga te overnachten

Het overnachten in Malaga is nog altijd goedkoper dan het boeken van een accommodatie in een van de nabijgelegen badplaatsen aan de Costa del Sol. Maar nu Malaga zich tot een van de populairste stedentripbestemmingen van Spanje én Europa ontwikkelt, is er ook een effect in de prijzen merkbaar. Natuurlijk is het zomerse hoogseizoen een dure periode om te overnachten in Malaga, maar ook lokale feestdagen stuwen de prijzen omhoog. Semana Santa –de week voor Pasen- en de feestperiode in augustus zijn duurder. Boek je accommodatie in die periodes ruim van tevoren.

Tips om zo goedkoop mogelijk te overnachten in Malaga

Wat dan de beste manier is om goedkoop te overnachten in Malaga? Wat accommodatietypen betreft zou je dan voor een hostel moeten kiezen. Geen zorgen om je privacy, je kunt er ook privékamers voor een schappelijke prijs huren. In alle gevallen geldt: boek zo vroeg mogelijk van tevoren en vermijd, als je er zelf niet aan gebonden bent, de vakantieperiodes. En tot slot: maak gebruik van vergelijkingswebsites als Booking.com, maar kijk ook zeker op de website van de aanbieder zelf. Wegens door vergelijkingswebsites geheven commissies kan direct boeken een prijsvoordeel opleveren.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...