Zoek & boek

Museo Picasso

  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip
Een reis door het artistieke leven van Picasso

Het Picasso Museum in Malaga

Vlakbij het geboortehuis van een van de grootste artiesten van Spanje vind je ook het museum met een grote collectie van zijn werken. Het Picasso Museum in Malaga heeft maar liefst 200 werken in zijn standaard collectie. Naast schilderijen en tekeningen betreffen dit ook sculpturen, keramieken en grafische werken van Pablo Picasso, de uitvinder van het kubisme. Naast de standaard collectie zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen. Het Museo Picasso in Malaga is gevestigd in het monument Palacio de Buenavista, wat je bezoek aan dit museum nog bijzonderder maakt.

Picasso’s geboortehuis

Voorkom onnodige wachtrijen, reserveer tickets vooraf!

Het Pablo Picasso Museum in Malaga staat met stip op #1 als meest bezochte museum. Het is daarom ontzettend druk, met name in het hoogseizoen. We raden je zodoende aan om tickets vooraf te bestellen, zodat je veel tijd bespaart die je beter kunt besteden ;-)!

Picasso Museum tickets
Ontstaan van Picasso Museum

Het ontstaan van het museum

Bij leven heeft Pablo Picasso de wens uitgesproken om zijn levenswerk in zijn geboortestad Malaga te exposeren. De kunstenaar zag hier in 1881 het levenslicht en bracht er de eerste tien jaar van zijn leven door. Zijn schoondochter en kleinzoon schonken na zijn overlijden het grootste deel van de kunstwerken aan het museum, welke in 2003 in Palacio de Buenavista werd geopend. Het Museo Picasso in Malaga toont een grote hoeveelheid werken van uiteenlopende aard. Zo zijn er werken uit de beginfase van zijn eerste academische studies, maar ook enkele laatste schilderijen uit de jaren zeventig.

Palacio de Buenavista

Pablo Picasso behoort tot de grootste kunstenaars van Spanje aller tijden. De collectie van het Picasso Museum in Malaga weet op elke kunstliefhebber een grote indruk te maken. Ook het gebouw waarin het Museo Picasso in Malaga is gevestigd, is echter een blikvanger. Palacio de Buenavista, dat uit verschillende architectonische stijlen bestaat, geldt sinds 1939 als nationaal monument. Het paleis uit de eerste helft van de zestiende eeuw werd gebouwd op de plek waar ooit een Moors paleis stond. Hiervan zijn nog altijd enkele overblijfselen zichtbaar, zoals de toren aan de oostkant van het gebouw.

Palacio de Buenavista
Naar wat ben je op zoek?

Meer musea in Malaga

Picasso Museum rondleiding met voorrangsticket

Wil je de prachtige kunstwerken van Picasso met eigen ogen aanschouwen? Met deze rondleiding met voorrangsticket beleef je nog meer plezier aan dit prachtige museum. Dankzij het voorrangsticket hoef je ook niet in de rij aan te sluiten!

Picasso Museum rondleiding met voorrangsticket

Praktische informatie voor je bezoek aan het museum

Van maart tot en met juni en van september tot en met oktober is het Picasso Museum in Malaga dagelijks tussen 10.00 en 19.00 geopend. In juli en augustus sluit het museum zijn deuren een uurtje later. In de wintermaanden, november tot en met februari, is bezoek mogelijk tussen 10.00 en 18.00.

Voor senioren en studenten tot 26 jaar geldt een korting van 2 euro. Bezoekers tot en met 16 jaar betreden het Museo Picasso in Malaga gratis. Het museum is gelegen in de oude Joodse wijk, aan de Calle San Agustin 8.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Malaga?

Selena helpt je verder

Zoek je hulp bij het uitkiezen van de perfecte verblijfplaats in Malaga of heb je advies nodig voor het boeken van je vlucht? Ben je benieuwd naar de beste manieren om Malaga per auto te verkennen en wil je tips over de lokale geheime plekjes? Of vraag je je af welke maanden ideaal zijn voor een bezoek aan deze zonovergoten Spaanse stad?

Selena Malaga
Selena Malaga Expert
  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Malaga voor je…