Museo Picasso

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Het Picasso Museum in Malaga; een reis door het artistieke leven van Picasso

Vlakbij het geboortehuis van een van de grootste artiesten van Spanje vind je ook het museum met een grote collectie van zijn werken. Het Picasso Museum in Malaga heeft maar liefst 200 werken in zijn standaard collectie. Naast schilderijen en tekeningen betreffen dit ook sculpturen, keramieken en grafische werken van Pablo Picasso, de uitvinder van het kubisme. Naast de standaard collectie zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen. Het Museo Picasso in Malaga is gevestigd in het monument Palacio de Buenavista, wat je bezoek aan dit museum nog bijzonderder maakt.

Voorkom onnodige wachtrijen, reserveer tickets vooraf!

Het Pablo Picasso Museum in Malaga staat met stip op #1 als meest bezochte museum. Het is daarom ontzettend druk, met name in het hoogseizoen. We raden je zodoende aan om tickets vooraf te bestellen, zodat je veel tijd bespaart die je beter kunt besteden ;-)!

Het ontstaan van het museum

Bij leven heeft Pablo Picasso de wens uitgesproken om zijn levenswerk in zijn geboortestad Malaga te exposeren. De kunstenaar zag hier in 1881 het levenslicht en bracht er de eerste tien jaar van zijn leven door. Zijn schoondochter en kleinzoon schonken na zijn overlijden het grootste deel van de kunstwerken aan het museum, welke in 2003 in Palacio de Buenavista werd geopend. Het Museo Picasso in Malaga toont een grote hoeveelheid werken van uiteenlopende aard. Zo zijn er werken uit de beginfase van zijn eerste academische studies, maar ook enkele laatste schilderijen uit de jaren zeventig.

Palacio de Buenavista

Pablo Picasso behoort tot de grootste kunstenaars van Spanje aller tijden. De collectie van het Picasso Museum in Malaga weet op elke kunstliefhebber een grote indruk te maken. Ook het gebouw waarin het Museo Picasso in Malaga is gevestigd, is echter een blikvanger. Palacio de Buenavista, dat uit verschillende architectonische stijlen bestaat, geldt sinds 1939 als nationaal monument. Het paleis uit de eerste helft van de zestiende eeuw werd gebouwd op de plek waar ooit een Moors paleis stond. Hiervan zijn nog altijd enkele overblijfselen zichtbaar, zoals de toren aan de oostkant van het gebouw.

Boek je tickets voor Museo Picasso in Malaga vooraf

Het Picasso Museum in Malaga behoort tot de populairste bezienswaardigheden van de stad. Daarom is het verstandig om je tickets voor het museum vooraf te reserveren via deze website, zodat je op de dag zelf de lange wachtrij kunt overslaan. Boek je ticket inclusief audiogids en zorg ervoor dat je gedurende je bezoek helemaal niets ontgaat. Kaartjes hebben een vanaf-prijs van acht euro en zijn één dag geldig. Wil je ook de tijdelijke tentoonstellingen zien, koop dan een combinatieticket. Een regulier kaartje geeft je ook toegang tot de ondergrondse verdieping met enkele archeologische ruïnes.

Praktische informatie voor je bezoek aan het museum

Van maart tot en met juni en van september tot en met oktober is het Picasso Museum in Malaga dagelijks tussen 10.00 en 19.00 geopend. In juli en augustus sluit het museum zijn deuren een uurtje later. In de wintermaanden, november tot en met februari, is bezoek mogelijk tussen 10.00 en 18.00.

Voor senioren en studenten tot 26 jaar geldt een korting van 2 euro. Bezoekers tot en met 16 jaar betreden het Museo Picasso in Malaga gratis.

Het museum is gelegen in de oude Joodse wijk, aan de Calle San Agustin 8.

Museo Picasso bezoeken? Boek dan één van deze populaire rondleidingen!

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...