Zoek & boek

Museo de Málaga

  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip
Artistieke én archeologische stukken

De bijzondere collectie van Museo de Malaga

Malaga telt maar liefst 36 musea, maar Museo de Malaga behoort tot de absolute top. Samen met het Picasso Museum en het Carmen Thyssen Museum vormt het een groep musea in Malaga die je als liefhebber van kunst en historie niet aan je voorbij wilt laten gaan. Museo de Malaga is gevestigd in Palacio de la Aduana, het voormalige douanegebouw van de stad. Het gebouw, dat uit het eind van de achttiende eeuw stamt, werd geheel gerenoveerd en huisvest nu duizenden stukken van culturele en historische waarde.

Palacio de la Aduana Museo de Malaga
Museo de Bellas Artes

De afdeling van de schone kunsten: Museo de Bellas Artes

Eigenlijk zijn in dit gebouw twee musea van Malaga samengevoegd: het Museum voor de Schone Kunsten en het Archeologisch Museum. De afdeling voor de schone kunsten, Museo de Bellas Artes, heeft een collectie van om en nabij de 2000 kunstwerken en mag zich tot de grootste verzamelingen van negentiende-eeuwse Spaanse schilderkunst rekenen. Ruim 200 werken zijn opgenomen in de vaste collectie, die verdeeld is in drie verschillende secties: historische werken van de San Telmo Academie, werken in bruikleen van diverse bekende musea en werken van particuliere eigenaren.

De archeologische afdeling: Museo Arquelogico Provincial

Net wanneer je denkt dat de afdeling voor schone kunsten een ruime collectie heeft te bieden, doet de archeologische afdeling van het Museo de Malaga daar nog een schepje bovenop. Van alle musea in Malaga toont deze het grootste aantal stukken. Er zijn er 2000 opgenomen in de vaste collectie, terwijl het museum in totaal over 15.000 voorwerpen beschikt die in de stad en de gelijknamige provincie werden gevonden. Een groot deel van de voorwerpen die je in dit deel van het Museo de Malaga kunt bezichtigen, werd ontdekt tijdens de restauratie van het Alcazaba.

Alcazaba architectuur
Naar wat ben je op zoek?

Meer musea in Malaga

Eén van de in bijzondere gebouwen gevestigde musea in Malaga

Museo de Malaga ontstond in 1973 na een ‘fusie’ tussen de twee bovengenoemde musea die al in Malaga bestonden. De totale oppervlakte van 18.000 vierkante meter is verdeeld in acht verschillende ruimten. De eerste vijf ruimten van het Museo de Malaga zijn gewijd aan archeologie en de laatste drie aan kunst. Bovendien is niet alleen de collectie, maar ook het gebouw waar in Museo de Malaga is gevestigd, de moeite waard. Het voormalige douanegebouw werd, nadat het gebied eromheen werd drooggelegd, gebruikt als tabaksfabriek en doet sinds 2016 dienst als museum.

Praktische informatie voor je bezoek aan het museum

Museo de Malaga ligt aan de voet van de Gibralfaroberg, aan Plaza Aduana 1. Toegang tot het museum is voor ingezetenen van de Europese Unie gratis en kost voor andere nationaliteiten €1,50. Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 20.00 geopend. Op zondagen kun je tussen 09.00 en 15.30 een bezoek brengen. Tussen 15 juni en 15 september sluit het museum standaard om 15.00. Net als andere musea in Malaga is ook deze op 24, 25 en 31 december, 1 en 6 januari en 1 mei gesloten.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Malaga?

Selena helpt je verder

Zoek je hulp bij het uitkiezen van de perfecte verblijfplaats in Malaga of heb je advies nodig voor het boeken van je vlucht? Ben je benieuwd naar de beste manieren om Malaga per auto te verkennen en wil je tips over de lokale geheime plekjes? Of vraag je je af welke maanden ideaal zijn voor een bezoek aan deze zonovergoten Spaanse stad?

Selena Malaga
Selena Malaga Expert
  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Malaga voor je…