Zoek & boek

Centre Pompidou Malaga

  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip
Kleurrijke blikvanger op de zonovergoten boulevard van Malaga

Centre de Pompidou

Centre Pompidou Malaga is een dependance van het bekende Franse museum voor de moderne kunst. Het in Malaga gevestigde museum staat in de haven en is in dit al zo moderne gebied een ware blikvanger. Dankzij zijn kleurrijke kubus wordt er naar het Centre de Pompidou in deze Spaanse stad ook wel gerefereerd met ‘El Cubo’. De collectie bestaat uit meer dan zestig werken die in de 20e en 21e eeuw zijn vervaardigd. Binnen het museum tref je veel bekende namen, zoals Picasso, Frida Kahlo en Kadinsky.

Centre Pompidou Malaga

Voorkom onnodig wachten, reserveer vooraf!

Ben je een liefhebber van moderne kunst in Málaga, zorg dan dat je Centre Pompidou bezoekt. Beroemd om de bijzondere meerkleurige gevel en moderne kunst-tentoonstellingen die het waard zijn om te verkennen.

Centre Pompidou tickets
Het ontstaan van Centre Pompidou

Het ontstaan van het museum

Centre Pompidou in Malaga is enkele jaren terug eigenlijk vanwege financiële redenen in het leven geroepen. Omdat het Franse Centre de Pompidou een immense collectie heeft en veel daarvan zich in de opslag van dat museum bevond, besloot men een dependance te openen om ook met deze collectie geld op te kunnen halen. De keuze voor Malaga is niet vreemd, gezien zijn status als museumstad binnen Spanje. Centre Pompidou werd in Malaga in maart van het jaar 2015 geopend. Het Spaanse museum toont ongeveer 90 stukken, die het in bruikleen heeft van zijn Parijse moedermuseum.

De collectie van Centre Pompidou in Malaga

De Spaanse dependance van Centre de Pompidou heeft zijn collectie verdeeld over zes verschillende ruimten. In deze zes zalen wordt de vaste collectie tentoongesteld, die in zes thema’s wordt verdeeld. Alhoewel schilderkunst de overhand heeft, zie je ook kunstobjecten en is er in het Centre Pompidou in Malaga ook audiovisuele kunst. Wil je dit museum bezoeken, trek daar dan ongeveer twee uur voor uit. Geïnteresseerd in de tijdelijke exposities? Deze richten zich veelal op dans, theater en film en daarmee op een jonger publiek. Om beide collecties te zien, koop je een combinatiekaartje.

Collectie Centre Pompidou
Naar wat ben je op zoek?

Meer musea in Malaga

Ontdek de highlights van het museum met een self-guided audiotour

Ben je vooral benieuwd naar de stukken van Centre de Pompidou, maar reken je jezelf niet per se tot de kunstkenners? Dan is een self-guided audiotour een goed idee. Zo hoef je niet uren in het Centre Pompidou in Malaga rond te lopen, maar bekijk je de werken die jij het interessantst vindt en leer je daar de basic achtergrondinformatie over. Voor de kenners bestaat er overigens een audiotour voor ‘connaisseurs’. Binnen het Centre de Pompidou in Malaga zijn er ook verschillende routes speciaal voor families met (jonge) kinderen uitgezet.

Openingstijden en meer

Centre de Pompidou is dagelijks, behalve op dinsdag, tussen 09.30 en 20.00 geopend. Wil je het museum in de zomermaanden bezoeken, dan gelden er aangepaste openingstijden. Tussen 15 juni en 15 september opent Centre Pompidou in Malaga om 11.00 zijn deuren en sluit hij deze om 22.00. Zo kun je na je museumbezoek direct neerstrijken voor een drankje in de haven! Het museum ligt aan de Pasaje Doctor Carrillo Casaux aan de wandelpromenade Muelle Uno.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Malaga?

Selena helpt je verder

Zoek je hulp bij het uitkiezen van de perfecte verblijfplaats in Malaga of heb je advies nodig voor het boeken van je vlucht? Ben je benieuwd naar de beste manieren om Malaga per auto te verkennen en wil je tips over de lokale geheime plekjes? Of vraag je je af welke maanden ideaal zijn voor een bezoek aan deze zonovergoten Spaanse stad?

Selena Malaga
Selena Malaga Expert
  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Malaga voor je…