Carmen Thyssen Museum

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Duik in het Carmen Thyssen Museum in het Andalusië van vroeger

Je hoeft geen kunstliefhebber te zijn om het Carmen Thyssen Museum te bezoeken. Wil je je verdiepen in de Andalusische cultuur, dan is dit namelijk ook de place to be. Museo Carmen Thyssen in Malaga bestaat sinds 2011 en richt zich voornamelijk op de negentiende-eeuwse Spaanse schilderkunst. Het grootste deel daarvan is vervaardigd op Andalusisch grondgebied. De schilderijen behoren tot de collectie van Carmen Thyssen, de laatste vrouw van baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza. Het museum is centraal gelegen in de stad en bevindt zich vlak achter Plaza de la Constitución.

Voorkom onnodig wachten, reserveer vooraf!

Bezoek het Museo Carmen Thyssen in Málaga, in het 16e-eeuwse Palacio de Villalón, en verken de schatten van de 19e-eeuwse Spaanse en Andalusische kunst. Ontdek zelf of met een gids en bekijk de permanente en/of tijdelijke tentoonstellingen.

De bijzondere uitstraling van het Museo Carmen Thyssen in Malaga

Het Carmen Thyssen Museum stelt werken van de dertiende tot de late twintigste eeuw tentoon. In lijn met de exclusieve collectie die zich binnen de muren van dit museumpand bevindt, is het museum ook van buiten erg bijzonder te noemen. Museo Carmen Thyssen in Malaga is gevestigd in het voormalige Palacio de Villalón, wat een Moors paleis was. Hierdoor is de buitenkant van het Carmen Thyssen Museum klassiek te noemen. Van binnen is het gebouw echter verrassend modern. De strak ingerichte ruimtes zijn erg licht, wat je bezoek verder veraangenaamt.

Over Heinrich en Carmen Thyssen

De oprichtster van het museum, Carmen Thyssen, was de vijfde en laatste vrouw van de in Nederland geboren baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza. De van oorsprong Duitse Hans Thyssen kwam uit een van Duitslands rijkste families. Hij was een fervent kunstverzamelaar die een geruime tijd van zijn leven in Spanje heeft doorgebracht en daar zodoende zijn vrouw, voormalig Miss Spanje, Carmen Cervera ontmoette. Hand Heinrich Thyssen-Bornemisza overleed in 2002 en liet zijn vrouw Carmen Thyssen, naast een geldfortuin, ook 1500 schilderijen na. Behalve in Malaga bezit Carmen Thyssen ook een museum in Madrid.

Typisch Andalusië

De collectie van het Museo Carmen Thyssen in Malaga bestaat voor het grootste gedeelte uit in Andalusië vervaardigde kunst waarin ook duidelijk de sfeer en landschappen van vroeger in dit gebied naar voren komen. In de schilderijen kom je steden als Malaga, maar ook Sevilla tegen. Dingen die typisch zijn voor dit Zuid-Spaanse gebied, zoals stierengevechten en feria’s, zie je veel terug in de kunstwerken. Hierdoor is het Carmen Thyssen Museum niet alleen interessant voor kunstliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van cultuur en historie. Ook andere landschappen, zoals die van Noord-Afrika en Frankrijk, maken deel uit van de verzameling.

Handige informatie voor je bezoek aan het museum

Toegang tot het Carmen Thyssen Museum bedraagt voor volwassenen €10,-. Voor senioren en studenten geldt een korting van vier euro. Kom je met een groep van zes of meer personen, dan kun je ook op een lagere entreeprijs rekenen.

Museo Carmen Thyssen in Malaga is van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 20.00 geopend. Elke zondag vanaf 17.00 is de toegang gratis. Gedurende de Malaga Fair, die in augustus plaatsvindt, gelden er aangepaste openingstijden.

Het Carmen Thyssen Museum bevindt zich aan de Calle Compaña 10.

Carmen Thyssen Museum bezoeken? Boek dan één van deze populaire tours!

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...