Zoek & boek

Carmen Thyssen Museum

  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Duik in het Carmen Thyssen Museum in het Andalusië van vroeger

Je hoeft geen kunstliefhebber te zijn om het Carmen Thyssen Museum te bezoeken. Wil je je verdiepen in de Andalusische cultuur, dan is dit namelijk ook de place to be. Museo Carmen Thyssen in Malaga bestaat sinds 2011 en richt zich voornamelijk op de negentiende-eeuwse Spaanse schilderkunst. Het grootste deel daarvan is vervaardigd op Andalusisch grondgebied. De schilderijen behoren tot de collectie van Carmen Thyssen, de laatste vrouw van baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza. Het museum is centraal gelegen in de stad en bevindt zich vlak achter Plaza de la Constitución.

Het Carmen Thyssen Museum

Voorkom onnodig wachten, reserveer vooraf!

Bezoek het Museo Carmen Thyssen in Málaga, in het 16e-eeuwse Palacio de Villalón, en verken de schatten van de 19e-eeuwse Spaanse en Andalusische kunst. Ontdek zelf of met een gids en bekijk de permanente en/of tijdelijke tentoonstellingen.

Carmen Thyssen Museum tickets
Carmen Thyssen Museum uitstraling

De bijzondere uitstraling van het Museo Carmen Thyssen in Malaga

Het Carmen Thyssen Museum stelt werken van de dertiende tot de late twintigste eeuw tentoon. In lijn met de exclusieve collectie die zich binnen de muren van dit museumpand bevindt, is het museum ook van buiten erg bijzonder te noemen. Museo Carmen Thyssen in Malaga is gevestigd in het voormalige Palacio de Villalón, wat een Moors paleis was. Hierdoor is de buitenkant van het Carmen Thyssen Museum klassiek te noemen. Van binnen is het gebouw echter verrassend modern. De strak ingerichte ruimtes zijn erg licht, wat je bezoek verder veraangenaamt.

Over Heinrich en Carmen Thyssen

Over Heinrich en Carmen Thyssen

De oprichtster van het museum, Carmen Thyssen, was de vijfde en laatste vrouw van de in Nederland geboren baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza. De van oorsprong Duitse Hans Thyssen kwam uit een van Duitslands rijkste families. Hij was een fervent kunstverzamelaar die een geruime tijd van zijn leven in Spanje heeft doorgebracht en daar zodoende zijn vrouw, voormalig Miss Spanje, Carmen Cervera ontmoette. Hand Heinrich Thyssen-Bornemisza overleed in 2002 en liet zijn vrouw Carmen Thyssen, naast een geldfortuin, ook 1500 schilderijen na. Behalve in Malaga bezit Carmen Thyssen ook een museum in Madrid.

Naar wat ben je op zoek?

Meer musea in Malaga

Typisch Andalusië

De collectie van het Museo Carmen Thyssen in Malaga bestaat voor het grootste gedeelte uit in Andalusië vervaardigde kunst waarin ook duidelijk de sfeer en landschappen van vroeger in dit gebied naar voren komen. In de schilderijen kom je steden als Malaga, maar ook Sevilla tegen. Dingen die typisch zijn voor dit Zuid-Spaanse gebied, zoals stierengevechten en feria’s, zie je veel terug in de kunstwerken. Hierdoor is het Carmen Thyssen Museum niet alleen interessant voor kunstliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van cultuur en historie. Ook andere landschappen, zoals die van Noord-Afrika en Frankrijk, maken deel uit van de verzameling.

Carmen Thyssen Museum typisch Andalusië
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Malaga?

Selena helpt je verder

Zoek je hulp bij het uitkiezen van de perfecte verblijfplaats in Malaga of heb je advies nodig voor het boeken van je vlucht? Ben je benieuwd naar de beste manieren om Malaga per auto te verkennen en wil je tips over de lokale geheime plekjes? Of vraag je je af welke maanden ideaal zijn voor een bezoek aan deze zonovergoten Spaanse stad?

Selena Malaga
Selena Malaga Expert
  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Malaga voor je…