Zoek & boek

Automuseum Malaga

  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip
Leuk voor iedereen

Het verrassende automuseum van Malaga

Ten westen van het centrum, gevestigd in een oude tabaksfabriek, vind je het automuseum van Malaga. Museo Automovilistico de Malaga is leuk voor liefhebbers van auto’s, maar ook voor kinderen. En alhoewel je het niet zou verwachten, kunnen ook modeliefhebbers hier hun hart ophalen. Het automuseum van Malaga is dus een museum dat anders is dan anders. Het relatief jonge museum werd in 2010 geopend en biedt bij elke wagen leuke en luchtige beschrijvingen, die het ook voor niet-kenners leuk houden. Voor je bezoek trek je ongeveer twee uur uit.

Automuseum Malaga

Museo Automovilistico toegangskaartje en rondleiding

Boek direct een toegangskaartje voor het Automuseum in Malaga, inclusief een rondleiding (optioneel). Je parkeert gratis je auto bij het museum, waarna je met voorrang naar binnen mag. Vervolgens is het op en top genieten van de mooiste auto’s!

Museo Automovilistico toegangskaartje en rondleiding
Malaga automuseum

Over het museum

Het automuseum van Malaga is eigenlijk een privécollectie van een gepassioneerde Portugese verzamelaar. Deze zakenman werd door zijn vader met deze hobby ‘besmet’ en breidde zijn collectie flink uit. In tegenstelling tot in Portugal was er in Malaga interesse voor. Inmiddels kun je ruim negentig auto’s bezichtigen in het automuseum van Malaga. Het oudste exemplaar is een koets die uit 1897 stamt. Maar ook trendy, snelle bolides waarin je maar al te graag gezien werd of nog steeds wordt, maken deel uit van de collectie. Het nieuwste exemplaar komt uit 2011. Sommige auto’s zijn omgebouwd tot complete kunstwerken.

Een bijzonder extraatje

Het automuseum bevindt zich in een voormalige tabaksfabriek. Het uit 1923 stammende gebouw is gerestaureerd en de bedoeling van de gemeente Malaga is, om hier in de toekomst meerdere musea te vestigen. Behalve het automuseum in Malaga is er momenteel slechts één ander museum aanwezig. Een bijzondere toevoeging aan het Museo Automovilistico de Malaga is de modesectie. Binnen dit museum is er namelijk ruimte voor kleding en andere modeartikelen uit de 20e eeuw, welke worden gekoppeld aan de auto’s waarin in die specifieke periode werd gereden. Zo is het museum dus niet alleen interessant voor autoliefhebbers.

Malaga automuseum extraatje
Naar wat ben je op zoek?

Meer musea in Malaga

Automuseum Malaga ligging

Hoe bereik je het automuseum van Malaga?

Het automuseum van Malaga ligt ten zuidwesten van het centrum, ter hoogte van Playa la Misericordia. Wil je vanuit het centrum te voet naar het museum, dan trek je ongeveer drie kwartier voor je wandeling uit. Je loopt dan langs het busstation bij de haven en loopt vervolgens langs het havengebied, om daarna de strandboulevard te volgen. Is deze wandeling jou te lang? Dan kun je natuurlijk ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. Neem in het centrum dan bus 3, 15 of 16 en stap uit bij de halte Avenida la Paloma.

Wat je nog meer wilt weten over een bezoek aan dit museum

Museo Automovilistico de Malaga bevindt zich aan de Avenida Sor Teresa Prat 15. Voor bezoekers die met de auto komen, is er ruim voldoende parkeergelegenheid. De entree voor het automuseum van Malaga bedraagt €7,50. Studenten en senioren van 65 jaar of ouder krijgen twee euro korting. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen. Het automuseum is van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 19.00 geopend. Je wordt maximaal een halfuur voor sluitingstijd toegelaten. Het museum is op 25 december en op 1 januari gesloten.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Malaga?

Selena helpt je verder

Zoek je hulp bij het uitkiezen van de perfecte verblijfplaats in Malaga of heb je advies nodig voor het boeken van je vlucht? Ben je benieuwd naar de beste manieren om Malaga per auto te verkennen en wil je tips over de lokale geheime plekjes? Of vraag je je af welke maanden ideaal zijn voor een bezoek aan deze zonovergoten Spaanse stad?

Selena Malaga
Selena Malaga Expert
  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Malaga voor je…