Musea in Malaga

Musea in Malaga

spanje -
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Bezoek een museum in Malaga, ‘Ciudad de los Museos’

Malaga telt een behoorlijk aantal musea en ook nog eens met de meest uiteenlopende karakters. De op een na grootste stad van Andalusië heeft je maar liefst 36 verschillende musea te bieden. Vanwege die grote hoeveelheid musea in Malaga wordt de stad ook wel ‘Ciudad de los Museos’ genoemd, oftewel de ‘Stad van de Musea’. Elke bezoeker van deze stad kan in Malaga een museum vinden dat geheel naar zijn gading is. Ook is een voor kinderen bedoeld museum in Malaga zonder moeite gevonden. Een introductie tot enkele van de belangrijkste musea.

Het internationaal onderscheiden Picasso Museum

Het bekendste museum van Malaga is natuurlijk het Picasso Museum. In 1881 werd de schilder in deze stad geboren. Hij bracht er met zijn familie de eerste tien jaar van zijn leven door. Naast het feit dat je zijn geboortewoning kunt bezoeken, vind je in Malaga ook het museum dat aan zijn levenswerken is gewijd. Het museum is gevestigd in Palacio de Buenavista, een zestiende-eeuws bouwwerk in het centrum van de stad. In de nummer één van musea in Malaga kun je 200 van zijn werken bekijken. Niet alleen schilderijen, maar ook keramiek en sculpturen.

Andere musea in Malaga van ongekende waarde

Pablo Picasso mag dan de kroon spannen, Malaga heeft nog meer voor je in petto. Ben je een ware kunstliefhebber, dan is er nog een museum in Malaga dat je niet aan je voorbij mag laten gaan: het Carmen Thyssen Museum. Het museum, dat in 2011 zijn deuren opende, toont enkele van de meest bewonderenswaardige Andalusische werken uit de geschiedenis. Het is gevestigd in een oud, Moors paleis. Ook het Centre Pompidou in Malaga is een museum dat een bezoek waard is. De dependance van het gelijknamige Parijse museum staat in de haven.

In het Museo de Malaga gaan kunst en historie hand in hand

Het Museo de Malaga is een museum dat in het oude douanegebouw van de stad is gevestigd. In dit neoklassieke gebouw zijn twee belangrijke musea van Malaga samengevoegd: het Museum voor Schone Kunsten en het Archeologisch Museum van Malaga. De afdeling Schone Kunst heeft 2.000 werken, terwijl je in het Archeologisch Museum maar liefst 15.000 voorwerpen kunt bekijken, die allemaal in de stad en de gelijknamige provincie zijn gevonden. Van alle musea in Malaga is dit degene waarvoor je de meeste tijd zou moeten uittrekken.

Bezoek in Malaga een museum met je kinderen

Malaga is een ongelooflijk leuke stad om met kinderen te bezoeken. De verschillende musea in Malaga bevestigen dat nog maar eens. Bijvoorbeeld het in het westen van het centrum in een oude tabaksfabriek gevestigde automuseum. Museo Automovilistico de Málaga toont 90 auto’s van een particuliere Portugese verzamelaar. Ook het interactieve muziekmuseum MIMMA is een leuk museum. Voor slechts vijf euro ontdekken ze alles over muziekinstrumenten van over de hele wereld en mogen ze er zelf ook wat bespelen. In de wijk Soho bezoek je in het Museo de la Imaginacion alles over illusies.


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...