Zoek & boek

Musea in Malaga

  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Bezoek een museum in Malaga, ‘Ciudad de los Museos’

Malaga is de ideale stad voor een citytrip. Je kunt er heerlijk eten en drinken, urenlang door stijlvolle winkelstraten slenteren en je verblijf in de stad ook nog eens combineren met het strand. Er zijn meer dan genoeg activiteiten in Malaga te ondernemen, maar ook excursies buiten Malaga verrijken je bezoek aan deze Zuid-Spaanse stad. Wat er allemaal te doen is in Malaga? Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje.

Malaga stad van de musea
Waar wacht je nog op?

Boek direct je vakantie naar Malaga

Booking.com Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Stedentrips.nl Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Musea Malaga

De mooiste musea van Malaga

Málaga, een parel aan de Spaanse Costa del Sol, is beroemd om zijn prachtige musea. Het Picasso Museum, gelegen in het geboortehuis van de kunstenaar, toont zijn revolutionaire werk. Het Carmen Thyssen Museum, gehuisvest in een sierlijk paleis, presenteert Spaanse kunst. Het Centre Pompidou Málaga, een kleurrijke kubus aan de haven, biedt hedendaagse kunstexposities. Elk museum is een unieke ervaring die de rijke cultuur en geschiedenis van Málaga belicht.

1. Museo Picasso

Het bekendste museum van Malaga is natuurlijk het Picasso Museum. In 1881 werd de schilder in deze stad geboren. Hij bracht er met zijn familie de eerste tien jaar van zijn leven door. Naast het feit dat je zijn geboortewoning kunt bezoeken, vind je in Malaga ook het museum dat aan zijn levenswerken is gewijd. Het museum is gevestigd in Palacio de Buenavista, een zestiende-eeuws bouwwerk in het centrum van de stad. In de nummer één van musea in Malaga kun je 200 van zijn werken bekijken. Niet alleen schilderijen, maar ook keramiek en sculpturen.

Picasso’s geboortehuis
Centre Pompidou Malaga

2. Centre Pompidou

Het Centre Pompidou Málaga, een opvallend kenmerk in de bruisende haven van Málaga, is een buitenpost van het beroemde Parijse museum. Geopend in 2015, herkenbaar aan de kleurrijke glazen kubus, biedt het een fascinerende blik op moderne en hedendaagse kunst. Deze culturele hub, het eerste Centre Pompidou buiten Frankrijk, weerspiegelt de dynamische geest van de stad. Het museum biedt een rijke verzameling kunstwerken, inclusief meesterwerken van Picasso, Frida Kahlo, en Francis Bacon. De tijdelijke tentoonstellingen en culturele activiteiten maken het een levendige ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers. Het Centre Pompidou Málaga is niet alleen een museum, maar een symbool van culturele samenwerking en vernieuwing.

3. Carmen Thyssen Museum

Het Carmen Thyssen Museum, gelegen in het hart van Málaga, is een juweel voor kunstliefhebbers. Gehuisvest in het 16e-eeuwse Palacio de Villalón, toont het museum een indrukwekkende collectie van voornamelijk Spaanse schilderkunst. Mevrouw Carmen Thyssen-Bornemisza’s persoonlijke verzameling omvat werken van de 19e eeuw tot begin 20e eeuw, met een focus op Andalusische kunstenaars. Het museum biedt een unieke kijk op de culturele en sociale geschiedenis van Spanje door middel van zijn schilderijen, waaronder landschappen, genrestukken en portretten.

Het Carmen Thyssen Museum
Museo de Malaga

4. Museo de Malaga

Het Museo de Málaga, gevestigd in het indrukwekkende Palacio de la Aduana, is een van de grootste musea in Andalusië. Het huisvest zowel het provinciaal museum voor Schone Kunsten als het Archeologisch Museum. Met een collectie van meer dan 15.000 kunstwerken en archeologische vondsten, biedt het museum een uitgebreide blik op de lokale geschiedenis en kunst. De tentoonstellingen variëren van prehistorische artefacten tot hedendaagse kunst, waarbij bijzondere aandacht uitgaat naar de Romeinse en Moorse erfenis van de regio.

5. Automuseum

Het Automuseum van Málaga, officieel het Museo Automovilístico y de la Moda, is een unieke attractie die de geschiedenis van de automobiel viert. Gevestigd in een gerenoveerde tabaksfabriek, toont het meer dan 90 historische voertuigen, van klassieke antieke modellen tot extravagante moderne auto’s. Het museum onderscheidt zich door de combinatie van auto’s met mode-exposities, waarbij kleding en accessoires uit verschillende tijdperken naast de bijbehorende voertuigen worden getoond. Deze creatieve koppeling verlevendigt de evolutie van zowel auto- als modeontwerp door de jaren heen.

Automuseum Malaga

Populaire excursies

Andere musea in Malaga

Andere musea in Malaga van ongekende waarde

Pablo Picasso mag dan de kroon spannen, Malaga heeft nog meer voor je in petto. Ben je een ware kunstliefhebber, dan is er nog een museum in Malaga dat je niet aan je voorbij mag laten gaan: het Carmen Thyssen Museum. Het museum, dat in 2011 zijn deuren opende, toont enkele van de meest bewonderenswaardige Andalusische werken uit de geschiedenis. Het is gevestigd in een oud, Moors paleis. Ook het Centre Pompidou in Malaga is een museum dat een bezoek waard is. De dependance van het gelijknamige Parijse museum staat in de haven.

In het Museo de Malaga gaan kunst en historie hand in hand

Het Museo de Malaga is een museum dat in het oude douanegebouw van de stad is gevestigd. In dit neoklassieke gebouw zijn twee belangrijke musea van Malaga samengevoegd: het Museum voor Schone Kunsten en het Archeologisch Museum van Malaga. De afdeling Schone Kunst heeft 2.000 werken, terwijl je in het Archeologisch Museum maar liefst 15.000 voorwerpen kunt bekijken, die allemaal in de stad en de gelijknamige provincie zijn gevonden. Van alle musea in Malaga is dit degene waarvoor je de meeste tijd zou moeten uittrekken.

Museo de Malaga kunst en historie
Malaga museum met kinderen

Bezoek in Malaga een museum met je kinderen

Malaga is een ongelooflijk leuke stad om met kinderen te bezoeken. De verschillende musea in Malaga bevestigen dat nog maar eens. Bijvoorbeeld het in het westen van het centrum in een oude tabaksfabriek gevestigde automuseum. Museo Automovilistico de Málaga toont 90 auto’s van een particuliere Portugese verzamelaar. Ook het interactieve muziekmuseum MIMMA is een leuk museum. Voor slechts vijf euro ontdekken ze alles over muziekinstrumenten van over de hele wereld en mogen ze er zelf ook wat bespelen. In de wijk Soho bezoek je in het Museo de la Imaginacion alles over illusies.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Malaga?

Selena helpt je verder

Zoek je hulp bij het uitkiezen van de perfecte verblijfplaats in Malaga of heb je advies nodig voor het boeken van je vlucht? Ben je benieuwd naar de beste manieren om Malaga per auto te verkennen en wil je tips over de lokale geheime plekjes? Of vraag je je af welke maanden ideaal zijn voor een bezoek aan deze zonovergoten Spaanse stad?

Selena Malaga
Selena Malaga Expert
  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Malaga voor je…