Klimaat van Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Het klimaat van Malaga maakt de stad een heerlijke vakantiebestemming

De Spaanse kuststad Malaga is gezegend met een Mediterraan klimaat. In de praktijk betekent dat dus warme, droge zomers en zachte winters. De ligging van Malaga maakt zijn klimaat zo mogelijk nóg een stukje aantrekkelijker. Dit dankzij de heuvels die de stad omringen en het verkoelende briesje dat de Middellandse Zee met zich meebrengt. Niet alleen de zomers zijn in deze stad aantrekkelijk, ook het klimaat van Malaga in oktober en zelfs de winter is erg zacht. Vergeet vanwege het klimaat in Malaga dus nooit om je zonnebrandcrème in te pakken.

Het klimaat in Malaga en de hoge hoeveelheid zonuren

Dankzij de zuidelijke ligging van deze Spaanse stad is er aan zon geen gebrek. In Malaga is het klimaat meer dan aantrekkelijk vanwege de maar liefst 3000 zonuren per jaar. De gemiddelde UV-index is 5 en in de zomer zelfs 8. Een Mediterraan klimaat zoals dat in Malaga heerst, zorgt ervoor dat je je vooral tussen mei en september flink moet insmeren. De relatief lage luchtvochtigheid maakt het klimaat van Malaga in de zomer nog wat aantrekkelijker. Het is in deze parel van Andalusië 267 dagen per jaar droog.

Het in Malaga heersende klimaat en de beste reistijd

Het Mediterrane klimaat in Malaga zorgt het hele jaar door voor prettige temperaturen. Mei tot en met oktober gelden als de beste maanden voor een bezoek aan deze stad. De gemiddelde dagtemperatuur is in mei 24 graden en in juni, juli, augustus en september 30 graden. Het klimaat dat in Malaga in oktober heerst, zorgt in die maand voor een gemiddelde dagtemperatuur van maar liefst 24 graden. Je slippers kunnen dus gewoon in de koffer! Onder invloed van de Terral- of de Saharawind kunnen de temperaturen ‘s zomers oplopen tot 40 graden.

Het klimaat van Malaga in oktober en andere maanden buiten het hoogseizoen

In oktober een stedentrip naar de zon boeken? In Malaga vind je de ideale bestemming. Alhoewel het er nog steeds behoorlijk warm is, zorgt het klimaat in Malaga er vanaf oktober voor dat er zo nu en dan ook wel wat regen valt. De zeewatertemperatuur is met 25 graden dan echter op zijn aangenaamst. In november kun je rekenen op een gemiddelde temperatuur van 20 graden, terwijl het in januari, februari en maart respectievelijk gemiddeld 17, 18 en 20 graden is. April en mei brengen 21 en 24 graden.

Zorgeloos op vakantie: het hele jaar door een stabiel weerbeeld

In Malaga zorgt het klimaat voor stabiele omstandigheden. Alhoewel je alvorens je naar je vakantiebestemming altijd wel een website als Weerplaza of Weeronline raadpleegt, hoef je echter nooit op verrassingen te rekenen. Malaga is vrijwel nooit onderhevig aan extremen, behalve wanneer de Saharawind uit het zuiden of de Terralwind uit het noorden hete lucht meebrengen. Komt de warme wind uit het zuiden, dan brengt deze ook stof met zich mee. Het klimaat van Malaga wordt daardoor meestal echter slechts twee of drie dagen beïnvloed. Geen reden tot zorg, dus!

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...