Kaart van Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

De kaart van Malaga

Malaga is een heerlijke bestemming voor een zonovergoten stedentrip, of als onderdeel van je rondreis door Andalusië. Maar waar ligt Malaga eigenlijk? Wanneer je Malaga op de kaart van Europa opzoekt, vind je deze stad van Pablo Picasso in bijna het uiterste zuiden van Spanje. Hemelsbreed bedraagt de afstand tot Nederland 1900 kilometer. Op diezelfde kaart zie je dat Malaga en omgeving grotendeels uit natuur bestaan. Dankzij zijn ligging aan de Middellandse Zee staat de stad ook bekend als dé plek om verse vis en zeevruchten te eten. Je vliegt er vanuit Nederland in drie uur heen.

Waar ligt Malaga precies?

Zoek je Malaga op de kaart van Spanje op, dan zie je in één oogopslag dat deze authentieke stad vol tradities in Andalusië in het hart van Zuid-Spanje ligt. Malaga ligt aan de Costa del Sol en vormt de hoofdstad van deze kuststreek. De kaart van Malaga toont tevens dat ditzelfde kustgebied in het noorden onder andere aan Extremadura grenst, een van Spanjes meest indrukwekkende regio’s op zowel cultureel als gastronomisch gebied. Andalusië grenst in het zuiden aan de Middellandse Zee en is de tweede haven van Spanje voor cruiseschepen. Het telt 160 kilometer aan zandstrand.

Bergen, rivieren en een uitgestrekte kustlijn

De vraag ‘waar ligt Malaga’ kan ook op een andere manier beantwoord worden. Geografisch gezien heeft de stad een interessante ligging. Kijk je naar de kaart van Malaga en omgeving, dan zie je dat de stad wordt geflankeerd door bergen en door twee rivieren wordt doorkruist: de Guadalmedina en de Guadalhorce. Beide monden uit in de Middellandse Zee, zoals je op de kaart van Malaga en omgeving kunt zien. Van de in totaal 160 kilometer aan kustlijn die de Costa del Sol telt, behoren er meer dan 50 tot Malaga en zijn gelijknamige provincie.

De stad Malaga op de kaart

Wanneer je deze stad bezoekt, is een kaart van Malaga zelf natuurlijk ook erg handig. Hierop vind je gemakkelijk alle hoogtepunten van Malaga en worden vaak ook restaurants en cafés aanbevolen. Dit is niet alleen handig voor het historische centrum en de boulevard, maar ook voor de wijken die eromheen liggen. Vaak kun je daar extra goed proeven van het dagelijks leven van de bewoners en het echte Spanje opsnuiven. Bestudeer Malaga op de kaart en stippel zo leuke stadswandelingen en fietsroutes uit op de plattegrond. De stad is prima op de tweewieler te ontdekken.

De kaart van Malaga en omgeving

Verblijf je in Malaga, dan is de kans natuurlijk groot dat je ook benieuwd bent naar wat er buiten de stad te zien en te doen is. Behalve een stadsplan helpt ook een kaart van Malaga en omgeving je daarbij. Wanneer je je afvraagt ‘waar ligt Malaga’ is het antwoord namelijk ook: tussen tal van bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan natuurgebieden als El Caminito del Rey, de pueblos blancos die op met wijnranken beplante heuvels liggen, de bodega’s waar je van de lokale wijn kunt proeven en enkele andere grote steden als Sevilla.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...