Eten & Drinken in Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

In Malaga weet het eten elke foodie gelukkig te stemmen

Een van de allerleukste aspecten van het bezoeken van een nieuwe bestemming is de lokale keuken. En laat je nou in Spanje helemaal aan het juiste adres zijn! Of je lekker kunt eten in Malaga, daarover hoef je dan ook geen moment te twijfelen. In Malaga bestaat het eten natuurlijk grotendeels uit die overheerlijke tapas, die hun oorsprong zelfs in Andalusië vinden. Maar wat dacht je van gazpacho en de verse visschotels? Het eten in Malaga wordt tegenwoordig ook steeds internationaler. Vooral de Spaanse en Chinese keuken zijn goed vertegenwoordigd.

Wat tref je in Malaga op de menukaart?

Het Andalusische Malaga grenst aan de Middellandse Zee. Iets wat meteen duidelijk wordt zodra je de menukaart van een lokaal restaurant opent. Vis en zeevruchten, ‘pescados y mariscos’, worden in overvloed geserveerd. Bij de chiringuitos op het strand eet je vooral sardientjes. Het eten in Malaga hoeft natuurlijk niet beperkt te blijven tot vis. Ook voor een goed stukje vlees kun je prima in deze stad terecht. En bovendien kun je ook in de talloze tapasbars lekker eten in Malaga. Malaga behoort tot de Spaanse steden met de grootste aantallen restaurants en tapasbars.

Welk eten mag je in Malaga niet aan je voorbij laten gaan?

In Malaga kun je van het eten niet genoeg krijgen. De hierboven genoemde sardientjes, ‘espeto de sardinas’, wil je absoluut niet missen. De specialiteit is op de stranden verkrijgbaar, waar het in bootjes met brandend olijfhout wordt klaargemaakt. Ook gefrituurde vis behoort volgens de inwoners van de stad tot het lekkerste eten in Malaga. Ze ontlenen er in Spanje zelfs hun bijnaam aan. Tot slot is aioblanco, een witte knoflooksoep, een verwennerij voor je smaakpapillen. Je eet hem in combinatie met druiven. Klinkt wellicht vreemd, maar smaakt overheerlijk.

Laat lekker eten in Malaga vergezeld gaan door de lokale Malagawijn

Niet alleen staat Malaga om zijn eten bekend, maar ook om zijn zoete dessertwijn. In het productieproces wordt ervoor gezorgd dat de natuurlijke suikers behouden blijven. De techniek gaat terug tot een ver verleden, toen de oude Grieken zich in dit gebied vestigden en de lokale bevolking leerden dit type wijn te vervaardigen. Laat lekker eten in Malaga dus eens zeker van een glaasje van deze dessertwijn vergezeld gaan. De dichtstbijzijnde wijngebieden liggen in het noorden en het oosten van Malaga, waar je ook diverse bodega’s kunt bezoeken.

Tapas, tapas en nog eens tapas

Andalusië is onlosmakelijk verbonden met tapas en in Malaga heb je het breedste aanbod van de hele regio. Op bijna elk uur van de dag kun je wel aanschuiven in een gezellige bar. Pak het aan zoals de Spanjaarden en hop van bar naar bar. Op elke plek eet je één of twee tapas en drink je er een lekker glaasje bij. Tapas worden door de locals doorgaans vaker ’s avonds dan overdag gegeten. Het ‘tapasbar-hoppen’ is dan ook het begin van een gezellig avondje uitgaan dat tot in de vroegste uurtjes kan duren.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...