Het historisch centrum van Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Malaga Centro, het kloppende hart van deze Andalusische parel

In Malaga weet het centrum je met zijn aanbod aan winkeltjes, restaurants, cafés en historische bezienswaardigheden binnen de kortste keren te veroveren. Malaga Centro, zoals de Spanjaarden het historische centrum van hun stad noemen, herbergt een duizenden jaren oude geschiedenis. Naast enkele Romeinse overblijfselen is het vooral de Arabische architectuur die het hart van de stad zijn bijzondere uitstraling geven. Vanuit dat centrum loop je zo naar de haven, waar je neerstrijkt voor een lokale wijn en een verse dagschotel. In Malaga is het leven maar wat goed voor je!

De mooiste bezienswaardigheden van Malaga in het centrum

In het historisch centrum van Malaga tref je nog diverse sporen uit de Moorse periode, maar ook van andere bevolkingsgroepen. De monumenten liggen op prima loopafstand van elkaar. Het Moorse fort Alcazaba behoort tot de belangrijkste trekpleisters van heel Andalusië. Je kaartjes kun je daarom het beste vooraf online reserveren. Aan de voet van Alcazaba ligt een oud, Romeins amfitheater en naast Alcazaba ligt, op de gelijknamige berg, het Gibralfarokasteel. De klim naar de top duurt ongeveer 20 minuten. Bezoek in Malaga Centro ook het Picasso Museum en stadspark Parque de Málaga.

Wat te doen in Malaga? Flaneren in dé winkelstraat van Andalusië natuurlijk!

Wil je een dagje winkelen, dan moet je in Malaga in het centrum zijn. De belangrijkste winkelstraat van de stad is autovrij en heet Calle Marqués de Larios, genoemd naar de succesvolste handelaar in de geschiedenis van Malaga. In de zomer worden er doeken aan weerszijden van de straat gespannen, zodat je in de schaduw kunt winkelen. Ook tref je in Malaga in het centrum een vestiging van de Spaanse warenhuisketen El Corte Ingles. Wat winkelcentra betreft zijn Centro Comercial Larios en Muelle Uno (bij de haven) aanraders.

Eten en drinken in en rond het historisch centrum van Malaga

Van al die activiteiten en bezienswaardigheden krijg je flinke honger, maar gelukkig zijn er in Malaga in het centrum meer dan genoeg restaurants en tapasbars om dit op te lossen. In het historische centrum vind je een overvloed aan tapasbars, waar de Spanjaarden het liefst ’s avonds eten. Tussen de middag eten ze de hoofdmaaltijd. Probeer ook eens een stevig menú del día en laat je verrassen door de mediterrane smaken. Wandel je door het historisch centrum van Malaga, koop dan ook eens een ijsje bij de ambachtelijke ijssalon Casa Mira.

Vind jouw accommodatie in het centrum van Malaga

In Malaga Centro vind je tal van hotels, appartementen en andere accommodaties zoals hostels. Vakantiewoningen vind je vaak iets buiten het historisch centrum. Het kloppende hart van deze Andalusische stad is natuurlijk wel de favoriete plek om te verblijven. Kies je liever voor een andere wijk, bijvoorbeeld omdat je overdag toch al in Malaga centrum bent? Zoek dan eens naar een accommodatie in artiestenwijk Soho, die met zijn street art, galerijen en bijzondere boetiekjes steeds meer in trek raakt. Soho ligt aan de rand van Malaga’s centrum.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...