Teatro Romano

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Romeinse glorie in zuidelijk Spanje: het Teatro Romano in Malaga

Het Teatro Romano in Malaga behoort tot de oudste Romeinse theaters van Spanje. Hij werd zeventig jaar geleden per toeval ontdekt. De restauratie van het Teatro Romano duurde tientallen jaren en was pas in 2011 voltooid. Gedurende de opgravingen ontdekte men dat het theater niet volledig was. Bezoek je het Alcazaba in Malaga, dan vind je enkele van deze ontbrekende stukken terug in dit Moorse bouwwerk. Desondanks behoort het Teatro Romano tot de best bewaarde Romeinse theaters van Spanje. Lees hier alles over het Teatro Romano in Malaga en zijn tickets.

De beste tour door het Alcazaba van Malaga

Je reist terug in de tijd naar de dagen van de Romeinen en de Moren tijdens een rondleiding langs 2 van de belangrijkste monumenten in Málaga. Je verkent het vorstelijke Alcazaba en de ruïnes van het aangrenzende Romeinse theater met een officiële gids.

De historie van het Teatro Romano

Er wordt geschat dat het Teatro Romano in Malaga in de eerste eeuw voor Christus werd gebouwd. In die periode heerste keizer Augustus, die de eerste keizer van het Romeinse Rijk was tot aan zijn dood in het jaar 14 na Christus. De Romeinen gebruikte het Teatro Romano tot in de derde eeuw. Later in de geschiedenis zouden ook de Moren er gebruik van maken. Tot op de dag van vandaag vinden archeologen nog steeds gebruiksvoorwerpen rond deze locatie. Het Teatro Romano in Malaga bestaat uit drie delen: de tribunes, de orkestbak en het podium.

Bestel voor het Teatro Romano in Malaga je tickets online

Ben je geïnteresseerd in de details van de geschiedenis rondom het Teatro Romano? Kies dan voor een tour met een gecertificeerde gids. Bezoek je op deze manier het Teatro Romano in Malaga, dan zijn tickets vooraf online te bestellen. In plaats van alleen een bezoek aan het theater, kun voor het Teatro Romano in Malaga ook tickets reserveren waarmee je samen met een gids eveneens het Alcazaba bezoekt. Zo kom je alles te weten over de ontwikkeling en details van deze historische plekken en word je tevens op prachtige uitzichten getrakteerd.

teatro romano in malaga

Praktische informatie

Het Teatro Romano is gelegen aan de Calle Alcazabilla aan de voet van de Gibralfaroberg, midden in het oude centrum van de stad. Zonder gids is het Teatro Romano in Malaga gratis te bezoeken.

In de zomer is het Teatro Romano op dinsdag tussen 12.00 en 20.00 te bezoeken en van woensdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 20.30. ’s Winters sluit het theater twee uur eerder. Op zon- en feestdagen is het theater tussen 10.00 en 16.00 geopend. Op maandag is toegang niet mogelijk.

Zorg ervoor dat je stevige schoenen draagt vanwege de soms ongelijke ondergrond.

De expositieruimte bij het Romeinse theater

Direct naast het Teatro Romano in Malaga ligt een bezoekerscentrum, waar je een tentoonstelling over het Romeinse Rijk kunt bekijken. Hier kom je alles te weten over de tijd dat de Romeinen leefden in het gebied dat nu Andalusië wordt genoemd. Ook zie je in dit centrum stukken die gedurende de opgraving van Teatro Romano werden gevonden. Net als het Teatro Romano zelf is ook toegang tot de expositieruimte gratis. In de avonden wordt het theater mooi verlicht er in de zomermaanden kun je er met enige regelmaat voorstellingen bijwonen.

Teatro Romano bezoeken? Boek dan één van deze populaire tours

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...