Stierenarena Malaga

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Plaza de Toros La Malagueta en de omstreden traditie van het stierenvechten

In grote delen van Spanje is het inmiddels verboden, maar in Malaga en de rest van Andalusië vinden stierenvechten van april tot en met september nog steeds regelmatig plaats. Tijdens de Feria de Malaga, in augustus, zijn er zelfs dagelijks evenementen op dit gebied. De stierenarena van Malaga wordt Plaza de Toros La Malagueta genoemd. Zijn naam heeft hij te danken aan het feit dat hij in de wijk Malagueta en het gelijk genaamde strand ligt. De arena bevindt zich aan de voet van de Gibralfaroberg.

Bezoek een stukje Spaans cultureel erfgoed

Alhoewel de meeste Spanjaarden er -net als de toeristen- niet van gecharmeerd zijn, leeft de traditie van het stierenvechten in Andalusië nog sterk. Wil je meer weten over de achtergrond daarvan, dan kun je het museum in de stierenarena in Malaga bezoeken. Plaza de Toros La Malagueta werd in 1876 in gebruik genomen en ruim 100 jaar later, in 1981, verklaard tot Spaans Nationaal Erfgoed. De stierenarena van Malaga werd door de architect Joaquín Rucoba ontworpen en bood in eerste instantie plaats aan 11.000 toeschouwers. Inmiddels is dat uitgebreid naar 14.000 plaatsen.

Wat kun je verwachten van de stierenarena van Malaga?

De stierenarena van Malaga is gebouwd in Neo Mudéjarstijl. Deze Spaanse bouwstijl kent sterke Moorse invloeden. De Moren heersten van de twaalfde tot de zestiende eeuw in Spanje. De Neo Mudejárstijl verscheen echter pas voor het eerst aan het eind van de negentiende eeuw. De piste heeft een doorsnede van ruim vijftig meter. De stallen voor de dieren en de kleedruimtes voor de stierenvechters bevinden zich onder de tribune. In het museum van Plaza de Toros La Malagueta, El Museo Taurino Antonio Ordoñez zie je onder andere foto’s, kostuums en andere voorwerpen.

Praktische informatie voor je bezoek aan de stierenarena

Plaza de Toros La Malagueta bevindt zich aan de Paseo de Reding 8 heeft een vrije toegang en is dagelijks geopend. Een bezoek aan het bij de stierenarena van Malaga behorende museum kost €1,80. Kinderen tot zeven jaar mogen gratis naar binnen. Het museum is van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.00 en tussen 17.00 en 20.00 geopend voor publiek. Wie een stierengevecht wil bijwonen, betaalt voor een ticket tussen de tien en honderd euro. Kaartjes zijn de koop bij de stierenarena van Malaga zelf of bij een UniCaja bank.

Over de stierengevechten in Andalusië

Plaza de Toros La Malagueta is in Andalusië niet uniek in zijn soort. Het stierengevecht bestaat al duizenden jaren en het doden van dit dier werd door de oorspronkelijke bewoners van het Iberisch schiereiland gezien als offer. Hedendaagse (Spaanse) liefhebbers van stierenvechten zien het als een kunstvorm. Het doel van elk gevecht is het doden van een dier. Het heeft weinig uitleg nodig dat je als dierenliefhebber een stierengevecht in Plaza de Toros La Malagueta dan ook beter niet kunt bijwonen. Wil je echter meer weten over deze activiteit, dan kan een museumbezoek interessant zijn.

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...