Plaza de la Merced

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Zon, tapas en voetbal op Plaza de la Merced

Plaza de la Merced in Malaga behoort tot de favoriete stekjes in de stad onder locals. Plaza de la Merced is een bruisend plein waar de locals elkaar graag ontmoeten voor een kopje koffie en om nieuwtjes uit te wisselen. Overdag geniet je op dit plein van de volle zon en ’s avonds is het nog gezelliger. Naast enkele monumenten bevinden zich veel terrasjes en tapasrestaurants op Plaza de la Merced. De cafés op het plein zijn de leukste plekken van de stad om voetbalwedstrijden samen met de fanatieke Malagueños te volgen.

Mis niets van het prachtige Malaga!

Haal het allerbeste uit jouw stedentrip naar Malaga met deze rijk geïllustreerde en makkelijk mee te nemen stadsgids. Ontdek o.a. de leukste stadswandelingen, bijzondere tips van locals en de beste restaurants en tapas bars!

Obelisco de Torrijos

Alhoewel je op Plaza de la Merced, het ‘Plein van de Gunst’, in Malaga natuurlijk gewoon op een bankje kunt neerstrijken om te genieten van de zon, is er hier ook genoeg te zien. Eén ervan, de Obelisco de Torrijos, staat in het midden van het plein. Deze liberale generaal streed tegen het gewelddadige regime van de toenmalige koning Fernando VII en werd in 1831 geëxecuteerd. In de ogen van de Spaanse bevolking was hij een absolute held. Hoewel het monument op het eerste gezicht niet erg sprekend is, is de achterliggende geschiedenis dat des te meer.

Picasso’s geboortehuis

Betreed je het Plaza de la Merced in Malaga vanuit het historische centrum van de stad, dan zie je links achter op het plein een figuur op een bankje. Het beeld van Picasso staat schuin voor zijn geboortehuis, Casa Natal de Picasso. De woning, waar Pablo Picasso de eerste tien jaren van zijn leven doorbracht, is verbouwd tot een museum dat je voor slechts één euro kunt bezoeken. In dit museum op Plaza de la Merced zijn enkele voorwerpen van Picasso en zijn familie te zien. Op deze plek begon Picasso op jonge leeftijd met schilderen en tekenen.

Combineer je bezoek aan het plein met Mercado de la Merced

Op Plaza de la Merced in Malaga begeef je je in het dagelijks leven van de locals en word je meegenomen in het dagelijks ritme van de stad. Hetzelfde geldt voor het nabijgelegen Mercado de la Merced, een foodmarkt die je vanwege zijn ligging prima kunt combineren met een bezoek aan Plaza de la Merced. De versmarkt is op alle dagen behalve zondag geopend. De kraampjes waar je van de lokale gerechten kunt proeven, zijn tot middernacht geopend. Op vrijdag en zaterdag sluiten ze pas om 02.00 hun deuren.

Hoe bereik je Plaza de la Merced in Malaga?

Plaza de la Merced behoort tot Malaga’s leukste pleinen. Een bezoek eraan mag tijdens je verblijf in de stad dan ook zeker niet uitblijven. Je vindt het plein aan het eind van de Calle Granada, waarin de Calle Larios overgaat. Plaza de la Merced in Malaga heeft zijn populariteit mede te danken aan zijn gunstige ligging in de zon. Het plein werd tussen 2011 en 2013 nog gerenoveerd, maar heeft zijn negentiende-eeuwse uiterlijk goed weten te behouden. Bezoek je Plaza de la Merced per auto, dan kun je deze kwijt in Alcazaba.

Plaza de la Merced bezoeken? Boek dan één van deze populaire sightseeing tours door Malaga!

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...