Paseo del Parque

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Het Park van Malaga: schaduwrijk toevluchtsoord voor de lokale bewoners én voor jou

Paseo del Parque in Malaga, ook wel bekend als Parque de Malaga, is een meer dan honderd jaar oud park dat een geliefde plek is onder de inwoners van de stad. Dit park in Malaga loopt van het historische centrum naar de wijk Malagueta. Vooral op hete zomerdagen is het autovrije en beschutte Paseo del Parque in Malaga een fijne plek om in de schaduw te kunnen vertoeven of een verkoelende wandeling te maken. Aan het eind van de promenade heb je uitzicht op Alcazaba.

Over Paseo del Parque in Malaga

Paseo del Parque in Malaga start in het centrum bij Plaza de Marina en telt 800 meter. Hij loopt parallel aan de Muelle Uno boulevard bij de haven en wordt aan de andere kant geflankeerd door onder andere het stadhuis en het kantoor van de bank van Spanje. Eigenlijk telt het park van Malaga niet één, maar drie wandelpaden van elk tien meter breed. Ze liggen aan weerszijden van de centrale doorgang voor voertuigen, die een verlenging van de Alameda Principal vormt. Paseo del Parque in Malaga beslaat een totale oppervlakte van 30.000 vierkante meter.

Wat is er te zien in het park?

Paseo del Parque in Malaga heeft een enorme diversiteit aan bloemen, planten en bomen uit alle uithoeken van de wereld. De vaak exotische fauna wordt afgewisseld met standbeelden van voor de stad Malaga belangrijke personen, maar ook met Andalusisch tegelwerk. In dit tegelwerk, dat azulejos wordt genoemd, zijn de wapens van alle gemeenten van de gehele provincie Malaga te zien. Wanneer je door het Park van Malaga wandelt, kom je tal van locals tegen. Van verliefde stelletjes die samen op een bankje wegkruipen tot ouderen die er rustig hun krant lezen.

Het park van Malaga als onderdeel van de groene zone

In Paseo del Parque in Malaga tref je tal van tropische bloemen, planten en bomen die in het verleden vanuit exotische oorden naar Malaga zijn gebracht. Alhoewel het park een favoriete plek is onder locals, is het niet de enige plek om je even terug te trekken in de schaduw. Het Park van Malaga is namelijk onderdeel van de zogeheten groene zone, waartoe ook Los Jardines de Pedro Luis Alonso en Los Jardines de la Puerta Oscura behoren. Deze leiden naar de steile paden van het Alcazaba en het Gibralfarokasteel.

Je bezoek aan het park

Paseo del Parque in Malaga is een heerlijke plek om rond te wandelen. Binnen het park zijn er ook enkele faciliteiten te vinden, zoals cafés, een kiosk en twee speelplekken voor de kinderen. In de zomermaanden vinden er regelmatig festivals of andere lokale evenementen plaats. Paseo del Parque in Malaga is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. De toegang ertoe is gratis. Je kunt het Park van Malaga het beste vanaf de boulevard aan zee betreden. Eventueel kun je ook bus nummer 14 nemen en bij de halte Paseo de Parque uitstappen.

Bekijk de leukste tours & activiteiten in Malaga

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...