Markt van Malaga – Mercado Atarazanas

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Atarazanas: dé markt van Malaga waar je Andalusië het beste proeft

Alhoewel er in de stad meerdere mercado’s (markten) bestaan, is de mercado Atarazanas toch wel de favoriet. Niet alleen onder bezoekers van de stad, maar ook onder de locals. Op deze overdekte markt van Malaga proef je van die typisch Andalusische sfeer en krijg je een inkijkje in het dagelijks leven van de bewoners van de stad. Je vindt deze markt in Malaga in het historische centrum. De verkopers zijn trots op hun producten en zullen je ze tijdens je wandeling over de markt meer dan eens laten proeven.

De leukste en lekkerste rondleiding van Malaga!

Treed buiten de gebaande paden en ervaar hoe de locals van Málaga eten tijdens deze 3,5-uur durende tapas-proeverij-rondleiding. Bezoek het legendarische gastronomisch centrum de Atarazanas-markt, en geniet van proeverijen van lokale producten en drankjes.

Wat kun je op deze overdekte markt in Malaga verwachten?

Het gebouw waar de mercado Atarazanas in wordt gehouden, is onderverdeeld in drie verschillende hallen. In de ene hal vind je vlees, in de andere hal de vis en in een derde hal alle groente- en fruitsoorten. Ook allerhande kaas en nootjes kun je op deze overdekte markt in Malaga kopen. Op deze markt in Malaga is het altijd een drukke bedoening. Hier doen ook de koks van de plaatselijke restaurants hun boodschappen. De producten op de grootste markt van Malaga zijn overigens een stuk goedkoper in vergelijking met Nederland.

Een hapje en een drankje tussen het winkelen door

Van alle geuren op de mercado Atarazanas zal het water je ongetwijfeld in de mond lopen. Trek gekregen? Dan kun je op dé markt van Malaga bij een van de verschillende tapasbarretjes van een hapje en een drankje genieten. Verser dan hier kun je je eten niet krijgen. De tapasbarretjes bevinden zich tussen de verskraampjes van deze markt in Malaga. Bemachtig een plaatsje tussen de locals, smul van de meest verrassende smaken en aanschouw ondertussen alles wat er om je heen gebeurt. Dichtbij de markt ligt ook de oudste bodega van Malaga.

De historie van de mercado Atarazanas

De mercado Atarazanas vindt zijn oorsprong in de Moorse tijd. Wanneer je de markt betreedt, zie je dat terug in de Arabische stijl van de poort, die ooit onderdeel was van de oude stadsmuur. Toentertijd reikte het zeewater tot aan de hoofdingang van wat nu de mercado Atarazanas is. De Moren gebruikten het gebouw als scheepswerf, waar de naam Atarazanas ook vandaan komt. Later werd het gebied drooggelegd en is het gebouw gebruikt geweest als ziekenhuis, klooster en militaire opslag. De huidige overdekte markt van Malaga werd aan het eind van de 19e eeuw gebouwd.

Praktische informatie over deze markt in Malaga

De mercado Atarazanas, die tussen 2008 en 2010 nog een flinke opknapbeurt heeft gekregen, is van maandag tot en met zaterdag tussen 08.00 en 14.00 geopend. De tapasbarretjes die zich op deze markt in Malaga bevinden, sluiten hun deuren vaak wat later. Op maandagen is de visafdeling gesloten omdat er op zondag niet gevist wordt. Deze overdekte markt in Malaga ligt aan de Calle Atarazanas 11 en is gratis te bezoeken. Hij bevindt zich in het centrum van de stad, halverwege de Calle Larios en het Spaanse warenhuis El Corte Ingles.

Mercado Atarazanas bezoeken? Boek dan één van deze populaire tours

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...