Kathedraal van Malaga

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

De Kathedraal van Malaga; de ‘Eenarmige Dame’ als hoogtepunt van de stad

Waar je in Malaga ook loopt, bijna overal zie je de kathedraal van de stad boven de rest van de bouwwerken uit steken. De Kathedraal van Malaga is de hoogste van Andalusië en staat in de volksmond ook wel bekend als La Manquita. Zijn originele naam is Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación. Je vindt deze kathedraal in Malaga aan het plein Plaza del Obispo in het centrum van de stad. Dat hij allure uitstraalt, wordt bevestigd door het feit dat hij al gebruikt is in meerdere Hollywoodfilms.

Voorkom lange wachtrijen. Reserveer vooraf!

Het is vooral tijdens de drukke vakantieperiodes dringen geblazen bij een bezoek aan de kathedraal van Malaga. Ons advies is daarom om vooraf alvast deze rondleiding (historisch centrum & kathedraal van 2 uur) te boeken, zodat je voorrangstoegang krijgt via een aparte ingang.

De historie van La Manquita

De bouw van de Kathedraal van Malaga heeft 200 jaar in beslag genomen. Men begon er in de zestiende eeuw mee, op een plek waar ooit een oude moskee heeft gestaan. Vanaf het moment dat de kathedraal in Malaga werd gebouwd, bleek er een probleem met de financiering ervan te bestaan. Na 250 jaar stopte men de bouw en bleef de rechtertoren onaf. Vanwege die halve toren noemen de locals hun kathedraal ook wel La Manquita, ‘eenarmige’ of ‘manke’ dame. Dankzij de lange bouwperiode zijn er in de kathedraal van Malaga diverse bouwstijlen te onderscheiden.

De binnenkant van het bouwwerk

De binnenkant van deze kathedraal, die je in Malaga in het hart van het centrum vindt, is minstens zo indrukwekkend als zijn uiterlijk. De kerk bestaat uit veel verschillende kapelletjes met elk hun eigen functie. Het uit 1871 stammende orgel behoort tot de hoogtepunten van het interieur van de kathedraal van Malaga. Ook het uit hout gesneden priesterkoor, dat uit bijna zestig beelden bestaat, is bijzonder mooi. Let erop dat selfiesticks in de Kathedraal van Malaga verboden zijn, net als het fotograferen met flits. Ook is het niet toegestaan om voedingsmiddelen mee naar binnen te nemen.

Laat je door een officiële gids alles vertellen

Wil jij de kathedraal die Malaga zo weet te kenmerken, bezoeken? In plaats van hem zelf te betreden, kun je ook kiezen voor een officiële rondleiding met een gekwalificeerde gids. Zo beleef je de Kathedraal van Malaga nog veel intenser en verkrijg je veel meer informatie die je op elke website of in elke flyer had kunnen vinden. Je kunt je tickets voor een rondleiding door La Manquita van tevoren online reserveren. De prijs voor deze tour bedraagt 18 euro. Voor deze tour is het belangrijk dat je goed ter been bent.

Praktische informatie

Van juli tot en met september is de Kathedraal van Malaga op werkdagen tussen 10.00 en 21.00 geopend voor publiek. Op zaterdagen is dat tussen 10.00 en 18.00 en op zon- en feestdagen tussen 14.00 en 18.00. Buiten het hoogseizoen sluit de kathedraal op werkdagen een uur eerder. Van maandag tot en met donderdag is bezoek tussen 09.00 en 10.00 gratis. Een toegangskaartje voor de Kathedraal van Malaga kost €6,-. Kinderen onder de dertien jaar betalen niet. Wil je ook het dak van de kathedraal bezoeken, dan betaal je €10,-. Je vindt de kathedraal aan Calle Molina Lario 9.

Kathedraal van Malaga bezoeken? Boek dan één van deze populaire tours

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...