Gibralfaro Malaga

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Ontdek de magie van Kasteel Gibralfaro

Op zoek naar wat cultuur en historie tijdens je verblijf in deze Andalusische stad? Bezoek in Malaga dan het kasteel dat naast het Alcazaba is gelegen. Kasteel Gibralfaro ligt op de 130 meter hoge top van de gelijknamige berg. Gibralfaro, oftewel Castillo Gibralfaro, behoort in Malaga tot de must-sees van de stad en diende ter verdediging van de imposante vesting Alcazaba. Het kasteel behoort tot de overblijfselen uit de Moorse tijd. Vanaf Gibralfaro geniet je niet alleen van een korte reis terug in de geschiedenis, maar ook van een prachtig uitzicht over Malaga.

De beste tour naar kasteel Gibralfaro

Het kasteel van Gibralfaro, dat uitkijkt op de stad Malaga en de Middellandse Zee, is te bezoeken via het Alcazaba van Malaga. We raden deze tour inclusief rondleiding door het Alcazaba aan.

De historie van Gibralfaro in Malaga

Kasteel Gibralfaro werd in de 14e eeuw door de Moren gebouwd. De toenmalige sultan van Granada gaf hiertoe opdracht om zo het fort Alcazaba te kunnen beschermen. Gibralfaro betekent ‘vuurtoren’ en verwijst naar het feit dat het kasteel werd gebouwd op de plek waar oorspronkelijk een vuurbaken stond. Op hetzelfde terrein werd ook een moskee neergezet. Toen de katholieken aan het eind van de 15e eeuw de stad weer heroverden, werd deze afgebroken. In de daarop volgende katholieke periode werd Kasteel Gibralfaro door de Spanjaarden nog tot 1925 als militaire uitvalsbasis gebruikt.

Hoe je vanuit het centrum van Malaga dit kasteel bereikt

Vanuit het centrum van Malaga is het kasteel eenvoudig te voet bereiken. Alhoewel het wandelpad vanuit het historische centrum van de stad richting Gibralfaro in Malaga van prima kwaliteit is, is deze wel behoorlijk steil. Voor de wandeling naar Kasteel Gibralfaro moet je ongeveer twintig minuten uittrekken. Ben je in Malaga en wil je het kasteel bezoeken, dan kun je dit het beste ’s ochtends vroeg of aan het begin van de avond doen. Het wandelpad ligt namelijk in de volle zon. Met de auto kun je Gibralfaro vanaf de noordkant bereiken.

Eenmaal in het kasteel

Eenmaal aangekomen bij Kasteel Gibralfaro, blijkt dat hij ook van dichtbij net zo indrukwekkend is als wanneer je hem vanuit het centrum hoog boven de rest van de gebouwen uit ziet steken. Het mooiste uitzicht vanaf Gibralfaro op Malaga verkrijg je door via de traptreden de kasteelmuren te bewandelen. Ook de Montes de Malaga worden dan nog beter zichtbaar. Binnenin Kasteel Gibralfaro vind je ook een klein museum waarin je onder andere kleding, wapens en gebruiksvoorwerpen kunt bezichtigen uit de tijd dat het kasteel nog ter verdediging diende. De oudste voorwerpen komen uit de 15e eeuw.

Praktische informatie voor je bezoek aan Gibralfaro

Gibralfaro in Malaga kun je in de zomer tussen 09.00 en 20.00 bezoeken. Houd zoals eerder gezegd rekening met het gebrek aan schaduw op het wandelpad. In de wintermaanden kun je het kasteel tussen 09.00 en 18.00 bezoeken. Behalve op 24, 25 en 31 december en 1 januari is Gibralfaro het hele jaar door dagelijks geopend. Wil je ook het Alcazaba bezoeken, kies dan voor een combinatieticket van €5,50. Een los kaartje voor Gibralfaro alleen kost je €3,50. Op het terrein zijn een kiosk en een taverne aanwezig. Adres: Camino de Gibralfaro 11.

Gibralfaro bezoeken? Boek dan één van deze populaire tours

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...