Botanische Tuin – La Concepción

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

La Concepción, een oase van rust en groen in het levendige Malaga

Net buiten de drukte van het centrum van Malaga kun je jezelf onderdompelen in rust en natuurpracht. Jardin Botánico La Concepción, de botanische tuin van Malaga, is een oase van rust in deze levendige, Spaanse stad. In La Concepción breng je gerust een halve dag door zonder je ook maar een moment te vervelen. De botanische tuin ligt hoger dan de stad en biedt je hierdoor ook nog eens een mooi uitzicht op Malaga en zijn kustlijn. Een fijne afwisseling op de stranden en het centrum van de stad.

Lees alles over de botanische tuin van Malaga

Benieuwd naar de historie van het park en wil je meer te weten komen over alle planten en bloemen in La Concepción? Je vindt alle nodige informatie (bijvoorbeeld een kaart van de botanische tuin) op de officiële website van de botanische tuin.

De historie van de botanische tuin van Malaga

Met de aanleg van de botanische tuin van Malaga werd meer dan 150 jaar geleden begonnen. In het midden van de negentiende eeuw kochten een markies en markiezen enkele landgoederen, voegden deze samen tot een grote tuin en huurden een architect in. Niet lang daarna kwam de tuin in andere handen, maar sinds 1990 is hij in het bezit van de gemeente van de stad Malaga. Deze stelde de tuin vier jaar later open voor publiek. Het duurde niet lang voor La Concepción een van de favoriete plekken van de locals werd.

Wandelmogelijkheden in het geliefdste stukje groen van de stad

Houd je van natuur en heb je de behoefte om even aan de gezellige drukte van Malaga te ontsnappen? Dan kun je zeker een halve dag uittrekken voor je bezoek aan La Concepción. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet in deze botanische tuin van Malaga, maar ook is er met diverse thema’s gewerkt. Zo bevindt zich binnen La Concepción een klein bamboebos. En alsof de ruime variatie aan planten, bloemen en bomen nog niet genoeg is, kun je op de Ruta de los Miradores genieten van de prachtigste uitzichten.

Hoe bereik je de botanische tuin van Malaga?

De botanische tuin van Malaga is op verschillende manieren eenvoudig te bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld per fiets koers naar La Concepción zetten, waar je je stalen ros op een speciaal daarvoor bestemde plek kunt achterlaten. Vanuit de stad kun je ook bus 2 nemen, net als de Malaga Tour Bus die La Concepción in zijn route heeft opgenomen. Kom je met de auto? De snelweg loopt vlak langs de tuin en parkeergelegenheid is er meer dan voldoende. Bij de entree bevindt zich een paviljoen waar je iets eenvoudigs kunt eten of drinken.

Praktische informatie voor je bezoek

Je vindt de botanische tuin van Malaga aan de Camino del Jardin Botanico 3. De tuin is van 1 april tot en met 30 september van dinsdag tot en met zondag tussen 09.30 en 19.30 geopend. In het laagseizoen sluit de tuin om 16.30 zijn toegangspoorten. Wel is de toegang in dat seizoen op elke eerste zondag van de maand gratis. Een ticket voor de botanische tuin van Malaga kost €5,20. Voor kinderen tot 16 jaar, studenten en gepensioneerden geldt een korting. Deze bezoekers betalen slechts €3,10. Kinderen onder de zes jaar betreden het park gratis.

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...