Alcazaba Malaga

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Alcazaba in Malaga: het Arabische erfgoed dat uitkijkt over de stad

Alcazaba in Malaga behoort tot de meest bezochte monumenten van de Costa del Sol. Deze Moorse vesting vind je in het centrum van de stad. Alhoewel hij niet zo bekend is als het Alhambra in Granada, is ook dit bouwwerk de moeite van een bezoek meer dan waard. Alcazaba werd gebruikt om de stad tegen indringers te beschermen. Binnen de muren van het complex staan Moorse paleizen waar de regering zetelde. Het Alcazaba in Malaga is tegen de Gibralfaroberg aan gebouwd en trakteert je op een prachtig uitzicht.

De beste tour door het Alcazaba van Malaga

Je reist terug in de tijd naar de dagen van de Romeinen en de Moren tijdens een rondleiding langs 2 van de belangrijkste monumenten in Málaga. Je verkent het vorstelijke Alcazaba en de ruïnes van het aangrenzende Romeinse theater met een officiële gids.

Deelnemen aan een officiële tour

Het Alcazaba in Malaga vond zijn basis in de negende eeuw. Tweehonderd jaar later werd hij uitgebreid. Het fort was voor gouverneurs en vorsten een veilige plaats. Het iets hoger gelegen Gibralfarokasteel werd gebruikt om de vesting te verdedigen. In het hoofdpaleis tref je een klein museum waar je Moors aardewerk kunt bezichtigen. Alcazaba in Malaga is een populaire bezienswaardigheid waarvoor de wachttijden behoorlijk kunnen oplopen. Je vermijdt dit door je tickets online te kopen, of een tour met een officiële gids te boeken. Kies voor een vijf uur durende tour of een kortere rondleiding.

De architectuur van de Moorse vesting

In het Alcazaba in Malaga valt je mond open van verbazing. De Arabische invloeden uit de Moorse periode overheersen. Je herkent deze vooral aan de versierde bogen en de Arabische figuren. Ook de prachtig aangelegde tuinen met voor die tijd geavanceerde irrigatiesystemen -iets waar de Moren bekend om stonden- weten op elke bezoeker een diepe indruk te maken. De Romeinse elementen die je in de architectuur terugziet, zijn te verklaren door het feit dat de Moren delen van het Romeinse theater hebben gebruikt bij de bouw. Zo ondersteunen Romeinse pilaren enkele Moorse bogen.

alcazaba malaga bezoeken

Praktische informatie

Het Alcazaba in Malaga is het hele jaar door toegankelijk voor bezoekers. De Moorse vesting is van 1 april tot en met 31 oktober dagelijks geopend tussen 09.00 en 20.00 en van 1 november tot en met 31 maart van 09.00 tot 18.00. Volwassenen betalen €3,50 voor een entreekaartje. Op zondag na 14.00 ’s middags is de toegang gratis. Een combikaartje voor het Alcazaba en het naastgelegen Gibralfarokasteel kost je €5,50. Het Alcazaba in Malaga vind je op Calle Alcazabilla 2. Kom je met de auto, dan kun je deze achterlaten in de daaraan grenzende parkeergarage.

Tips voor je bezoek aan het Alcazaba in Malaga

Ben je van het Alcazaba in Malaga te bezoeken? Doe dat dan bij voorkeur niet op het heetst van de dag. Zeker niet als je het combineert met het daarnaast gelegen kasteel Gibralfaro. Je brengt het grootste deel van je bezoek aan Alcazaba in Malaga buiten door, dus houd daar qua kleding rekening mee. Ook stevige schoenen worden vanwege de ongelijke ondergrond aangeraden. Neem altijd een flesje water mee. Binnen de muren van de vesting is echter ook een klein café aanwezig waar je terechtkunt voor een drankje en een versnapering.

Alcazaba bezoeken? Boek dan één van deze populaire tours

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...