Bezienswaardigheden van Malaga

Bezienswaardigheden van Malaga

spanje -
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Wat is er te doen in Malaga? Een overzicht van de highlights van de stad

Malaga is een heerlijke plek om een weekend of langer te verblijven. Malaga telt diverse bezienswaardigheden van historische en culturele waarde die dankzij het aangename klimaat zowel in de zomer als in de winter het bezoeken waard zijn. De bezienswaardigheden van Malaga liggen allen op loopafstand van elkaar, waardoor je tijdens je stedentrip geen openbaar vervoer nodig hebt. Wij zetten voor de stad Malaga de bezienswaardigheden top 10 op een rijtje.

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden in 1 dag

Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden in 1 dag bezoeken? Dan raden we je aan om vooraf online tickets te reserveren voor de hop-on-hop-off bus. Een leuke en makkelijke manier om zoveel mogelijk te zien in korte tijd!

1. Alcazaba

Dit Arabische fort is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de stad. De bouw van het Moorse fort duurde drie eeuwen. Alcazaba diende om de stad tegen indringers te beschermen. De bijzondere architectuur, paleizen, tuinen en binnenplaatsen geven je haast het gevoel in een sprookje van 1001 nacht te zijn beland. Je kunt je toegangskaartje het beste van tevoren reserveren en tevens het bouwwerk vroeg in de ochtend bezoeken, vanwege de drukte én de temperatuur.

De top 10 gaat onder het overzicht verder.

2. Het Gibralfarokasteel

Naast Alcazaba vind je het Gibralfarokasteel op de gelijknamige heuvel. Vanuit het historische centrum kun je in ongeveer 20 minuten naar het kasteel lopen, dan tevens behoort tot de uit de Moorse tijd overgebleven bezienswaardigheden in Malaga. Het kasteel is met de vesting Alcazaba verbonden en werd gebouwd om deze te beschermen. Tot 1925 werd deze nummer 2 in de Malaga bezienswaardigheden top 10 voor militaire doeleinden gebruikt. Het kasteel opent het hele jaar door om 09.00 zijn deuren voor bezoekers.

gibralfaro malaga

3. Teatro Romano, een van de weinige Romeinse bezienswaardigheden in Malaga

Het Romeinse theater behoort vandaag de dag in Malaga tot de bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben, maar het werd pas in de jaren vijftig ontdekt. Het theater ligt aan de voet van de Gibralfaroheuvel en is, omdat de Arabische heersers delen ervan gebruikten voor de bouw van Alcazaba, niet geheel compleet. Teatro Romano behoort tot de oudste theaters van Spanje. Mooi meegenomen: de toegang is gratis.

4. Het Picasso Museum

Natuurlijk behoort ook het Picasso museum tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Malaga. De artiest werd hier in 1881 geboren en het museum bevindt zich vlakbij zijn geboortehuis. Het museum bestaat sinds 2003. De meeste van de werken stammen uit zijn begin- en eindperiode als artiest. Sommige werken werden nooit eerder in een ander museum vertoond. Ook het museumgebouw zelf, het in de 16e eeuw gebouwde Palacia Buenavista, is bijzonder te noemen. Het museum opent dagelijks om 10.00.

5. De Kathedraal van Malaga

De kathedraal van de stad is een van die bezienswaardigheden van Malaga die het meest in het oog springen. De bouw begon in de 16e eeuw. Pas ruim 200 jaar later werd deze afgerond. Alhoewel, de bouw werd definitief gestopt vanwege geldproblemen. Daardoor is de rechtertoren nooit afgekomen. De bewoners van Malaga noemen hun kathedraal daarom ook ‘La Manquita’, oftewel ‘De Manke Dame’. De Kathedraal van Malaga heeft een variatie aan bouwstijlen. Binnen zijn het vooral de uit hout gesneden figuren die een bijzondere indruk maken.

kathedraal malaga

6. Het Carmen Thyssen Museum

Het Carmen Thyssen Museum behoort in Malaga tot de bezienswaardigheden die een echte must zijn voor kunstliefhebbers. In het nog geen tien jaar oude museum is een prachtige collectie van oude, typisch Andalusische werken te zien. Het museum is in een van oorsprong Moors paleis gevestigd, alhoewel de buitenkant dat nu niet meer zal verraden. Ook de binnenkant is erg modern. De typisch Spaanse taferelen die de schilderijen tonen, nemen je echter mee terug naar vervlogen tijden. Toegang tot dit museum kost €10,-.

7. Mercado Atarazanas

In het historische hart van de stad vind je zijn grootste markt. Mercado Atarazanas behoort zonder twijfel tot de Malaga bezienswaardigheden top 10. De locals komen graag op deze versmarkt aan de Calle Atarazenas. Tussen de marktkraampjes tref je kleine barretjes, waar zowel de kooplieden als de bezoekers graag van een hapje en een drankje genieten. Hier proef je de Mediterrane sfeer -letterlijk en figuurlijk- optimaal!

markt van malaga

8. Jardín Botánico La Concepción

Aan de voet van de Montes de Malaga vind je de exceptionele botanische tuinen. De planten, bomen en bloemen die er groeien vinden hun oorsprong over de hele wereld. Sommige bomen zijn al meer dan honderd jaar oud. De botanische tuinen bereik je het beste per bus of per taxi. Ook kun je een fiets huren. Tussen de vele bloemen en planten in de tuin staan ook historische monumenten. Bij de ingang krijg je een plattegrond. De entree bedraagt €5,20.

9. Calle Marqués de Larios

Shoppingliefhebbers opgelet: de Calle Marqués de Larios is dé plek waar jij wilt zijn. De belangrijkste winkelstraat van de stad biedt je een verzameling van de leukste winkels. De straat is autovrij en ligt in het historische centrum van Malaga. Ook in de zomer behoort hij tot de bezienswaardigheden van Malaga die je absoluut niet mag missen. De witte doeken die aan weerszijden van de straat worden gespannen, geven hem een extra sfeervol uiterlijk en zorgen voor koele winkelsessies!

calle marques de larios malaga

10. De laatste van de Malaga bezienswaardigheden top 10: Museo de Malaga

Zoek je in Malaga naar bezienswaardigheden op cultureel en artistiek gebied? Vergeet dan zeker het in 1973 opgerichte Museo de Malaga niet. Het bijzondere museum herbergt voorwerpen en kunststukken van uiteenlopende aard, aangezien hier in feite twee musea samenkomen: het museum voor schone kunsten en het archeologisch museum. Het museum is gevestigd in Palacio de la Aduana -het oude douanegebouw van deze Andalusische stad-, aan de haven van Malaga.

Wat kun je in Malaga nog meer aan bezienswaardigheden verwachten?

Duurt je verblijf in Malaga langer en ben je op zoek naar nog meer dan deze Malaga bezienswaardigheden top 10? Overweeg dan ook eens een bezoek aan het Museo de Arte Flamenco, waar je alles te weten komt over deze Andalusische dans. Vergaap je aan de pracht op het Plaza del Obispo, het plein tegenover de Kathedraal van Malaga, of wandel op een zonnige middag eens door het exotische park Paseo de España.

Bezienswaardigheden in Malaga om met kinderen te bezoeken

Zoek je in Malaga en omgeving naar wat er voor kinderen te zien is in de stad? Ook dan vind je tal van bezienswaardigheden op de kaart. Wat is er bijvoorbeeld te doen in Malaga voor jou en de kleine vakantiegangers? Met stip op nummer één staat zeeaquarium Sea Life Benalmádena. En stel je jezelf de vraag ‘Wat is er nog meer te doen in Malaga met kinderen?’ dan is ook het Museo Interactivo de la Música een sterk antwoord. Hier kunnen kinderen zelf instrumenten bespelen.


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...