Auto huren Malaga

Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Alles over autoverhuur in Malaga

Malaga aan de Costa del Sol is een stad die alles in huis heeft om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het goede nieuws is dat je er goedkoop naartoe kunt vliegen, maar ook nog eens goedkoop een auto kunt huren op Malaga Airport, in het centrum of bij het treinstation. Voor autohuur in Malaga bestaan het hele jaar door meer dan genoeg mogelijkheden. Een auto huren in Malaga kan bij zowel internationale als landelijke of lokale verhuurders. Een huurauto geeft je de ultieme vrijheid om Malaga en de rest van het prachtige Andalusië te ontdekken.

Welke verhuurders zijn er in Malaga gevestigd?

Wil je een auto huren in Malaga, dan kan dit bij verschillende verhuurbedrijven. De bekendste internationale namen op het gebied van autoverhuur zijn allemaal vertegenwoordigd: Sixt, Europcar, Goldcar, Hertz, Firefly, Alamo, Budget en Centauro. Betrouwbare autoverhuur kun je in Malaga echter ook regelen bij bedrijven die alleen op Spaans grondgebied actief zijn. Zo ben je voor autohuur in Malaga ook aan het juiste adres bij Hola Car, Prima Rent a Car, MalagaCar, Marbesol en Del Paso. Nationale en lokale verhuurders weten auto’s tegen net zulke competitieve prijzen aan te bieden als de internationale verhuurders.

De beste plek om een auto te huren in Malaga

Net zoals op veel andere vakantiebestemmingen ben je het goedkoopst uit als je je voertuig op het vliegveld huurt. Een auto huren op Malaga Airport betekent behalve doorgaans scherpere prijzen ook meer keuze wat betreft het type wagens. Natuurlijk wordt het prijsverschil met andere locaties aantrekkelijker naarmate je langer in Malaga blijft. Heb je autoverhuur in Malaga voor slechts een aantal dagen nodig? Kijk dan vooral naar welk ophaalpunt het handigst voor je is. De makkelijkst bereikbare locatie is je dan namelijk meer waard dan een klein geldbedrag.

Je auto huren op Malaga Airport

Voor autoverhuur op Malaga Airport wordt meestal gekozen wanneer er sprake is van een rondreis. Malaga zelf is een compacte stad waarvoor je in principe geen auto nodig hebt. Het vliegveld van Malaga is een voor Andalusië en de Costa del Sol belangrijke luchthaven en vaak de startplek van een fly drive vakantie. Autohuur op Malaga Airport kun je regelen bij onder andere Alamo, Enterprise, Sixt, Hertz, Europcar, Budget en Keddy by Europcar. Je kunt ervoor kiezen om je huurauto voorafgaand aan je reis te reserveren, of om dit bij aankomst aan de balie te regelen.

Bij wie kun je je auto in de stad huren?

Heb je geen huurauto gedurende je hele verblijf nodig, dan reserveer je deze ook meestal niet op het vliegveld van Malaga, maar in de stad zelf. Ook dit kan van tevoren of op locatie. Voor autoverhuur in Malaga moet je niet in het historische centrum zijn, maar vlak daarbuiten. Verhuurbedrijven zijn onder andere Europcar, Alamo, Sixt, Avis, Hertz en Goldcar. Dollar Car Rental bevindt zich in de haven aan de Paseo de Levante. Ook lokale verhuurders als Prima, Hola Car en ACE Rent a Car behoren tot de mogelijkheden.

Hoe vind je de beste prijs voor autohuur in Malaga?

De scherpste prijzen voor autoverhuur in Malaga vind je in de regel door vroeg van tevoren op zoek te gaan en de verschillende opties middels vergelijkingswebsites met elkaar te vergelijken. Websites die je kunnen helpen met autohuur in Malaga zijn bijvoorbeeld EasyTerra en RentalCars. Sunny Cars is een tussenpersoon middels welke je goedkoop een auto kunt huren. Je doet dit bij Sunny Cars ook nog eens all inclusive én zonder creditcard. Wil je via de ANWB een auto huren in Malaga, dan verloopt dit eveneens via Sunny Cars.

Het beste moment om je auto te reserveren

Wie een auto wil huren in Malaga, wil dit natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk doen. De allerlaagste prijzen vind je wanneer je al zes maanden voor je vertrek op zoek gaat naar een voertuig. Leg je huurauto uiterlijk twee maanden voor je vertrek vast. Tenminste, als je in het hoogseizoen reist. Voor autoverhuur in Malaga is buiten de maanden juni tot en met september echter weer minder haast. Of je in die periode je auto wilt huren op Malaga Airport of elders in de stad; een aanbieding vind je altijd wel.

Tips voor de beste ervaringen met autoverhuur

De beste ervaringen met autoverhuur in Malaga doe je op wanneer je een aantal belangrijke zaken in de gaten houdt. Alvorens je met je huurauto vertrekt, is het belangrijk dat je hem goed controleert. Eventueel aanwezige (lichte) schade dient door de medewerker van het verhuurbedrijf te worden genoteerd. Huur het liefst een wagen die je na afloop van de huurperiode met een volle tank terug moet brengen om te voorkomen dat je (te veel) moet bijbetalen. Ga goed na wat de regeling bij schade is en of een eventuele tweede bestuurder goed is vastgelegd.

Autorijden en parkeren in Malaga

Behalve dat het autorijden in Malaga zelf niet per se nodig zal zijn, is dat in het centrum ook niet altijd even eenvoudig. Deze is namelijk grotendeels autovrij gemaakt voor een zo optimaal mogelijke beleving van de bezoekers. Ga je toch met de auto naar de binnenstad, weet dan dat parkeren er in de buitenlucht nauwelijks mogelijk is. Je bent dus aangewezen op een (gratis) parkeerplek aan de rand van de stad, of op het parkeren in een van de overdekte garages die in Malaga aanwezig zijn. Parkeergarages bevinden zich op loopafstand van het historische centrum.

Autorijden in Spanje

Wat de beste autoverhuur voor jou is, is afhankeijk van je persoonlijke voorkeuren en hoe je planning eruitziet tijdens je verblijf in deze Zuid-Spaanse stad. Ben je van plan om autohuur in Malaga vast te leggen en de omgeving te ontdekken? Wees je dan bewust van het feit dat er op de meeste Spaanse snelwegen tol wordt geheven. Je kunt zowel contant als met je pinpas of creditcard betalen. Ook wordt er in Spanje streng gecontroleerd op het naleven van de verkeersregels. De boetes die voor overtredingen worden uitgedeeld, zijn niet mals en moeten vaak contant worden betaald.

Handige tips & blog

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...