Wandelen in Malaga

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Ontdek met een wandelroute door Malaga alle parels van de stad

Malaga is een stad die zich makkelijk laat ontdekken. Zowel zijn centrum als kustlijn zijn eenvoudig te bewandelen en tijdens een stadswandeling door Malaga wordt duidelijk hoeveel de stad je te bieden heeft. Wandelen in Malaga betekent een tocht langs bijzondere architectuur, knusse tapasrestaurants en overweldigend groene tuinen. Een wandelroute door de stad toont je de Costa del Sol op zijn best. Niet alleen kun je in Malaga zelf wandelen, maar ook daarbuiten. Landinwaarts trek je door uitgestrekte natuurlandschappen vol rotsformaties, kraakheldere meren en traditionele witte dorpjes, de pueblos blancos.

De meest geliefde routes voor het wandelen in Malaga

Natuurlijk kun je je stevige stappers aantrekken en een willekeurige stadswandeling door Malaga maken. Nog veel leuker vind je het misschien om een themawandeling te maken. Zo staat de beklimming van de Gibralfaroberg bij veel wandelaars bovenaan hun lijstje. Deze wandelroute in Malaga leidt je naar een hoogte van 130 meter én naar een waanzinnig uitzicht over de stad. Ook een route langs de hoogtepunten van Picasso is populair, waarbij je onder andere enkele musea passeert –en optioneel bezoekt- en het Parque de Málaga doorkruist. Een uitgebreide kennismaking met de Spaanse kunstenaar dus!

Een geoganiseerde stadswandeling door Malaga en zijn hoogtepunten

Het is heerlijk om zelf door Malaga te wandelen. Maar ben je benieuwd naar de achtergrond van de stad en bijzondere details die zich achter de bezienswaardigheden verschuilen? Kies dan voor een georganiseerde stadswandeling door Malaga. Deze wandelroute door Malaga duurt drie uur en leidt je onder andere langs de Kathedraal, een van de belangrijkste pleinen van de stad en vertelt je dingen over Picasso die je nog nooit eerder had gehoord. Ga je in groepsverband en met een gids wandelen in Malaga? Houd er dan rekening mee dat entreebewijzen hierbij niet zijn inbegrepen.

In natuurgebieden rond Malaga wandelen

Ben je een actieve vakantieganger en vier je een korte vakantie in de hoofdstad van de Costa del Sol? Dan mag een wandeltocht in een van de omringende natuurgebieden niet aan je verblijf ontbreken. Zo liggen de Montes de Málaga op slechts 15 kilometer afstand van de stad, waardoor een wandeling door een heuvelachtig gebied vol dennenbomen binnen handbereik ligt. In het rotsachtige natuurpark El Torcal kun je eveneens een bergwandeling maken. In dit natuurgebied zijn twee verschillende wandelroutes uitgezet. Adrenalinejunks kiezen op hun beurt voor het wandelpad El Caminito Del Rey in de bergkloof El Chorro.

Wandelen rond Malaga op de ‘Groene Wegen’

Het in Malaga wandelen til je naar een nog hoger niveau door voor een van de Vias Verdes routes te kiezen. Vias Verdes betekent ‘Groene Wegen’. Deze wandelroutes liggen in gebieden waar voorheen spoorlijnen liepen. De spoorwegen zijn omgebouwd tot wandelpaden. Een heel andere ervaring dan het wandelen in Malaga zelf. Er zijn in Andalusië maar liefst 23 Vias Verdes, die allemaal dwars door het platteland lopen. Voor velen is dit wandelen in Malaga niet alleen onderdeel van een stedentrip of korte vakantie, maar deel van een gehele wandelvakantie.

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...