Zoek & boek

Wandelen in Malaga

  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Ontdek met een wandelroute door Malaga alle parels van de stad

Malaga is een stad die zich makkelijk laat ontdekken. Zowel zijn centrum als kustlijn zijn eenvoudig te bewandelen en tijdens een stadswandeling door Malaga wordt duidelijk hoeveel de stad je te bieden heeft. Wandelen in Malaga betekent een tocht langs bijzondere architectuur, knusse tapasrestaurants en overweldigend groene tuinen. Een wandelroute door de stad toont je de Costa del Sol op zijn best. Niet alleen kun je in Malaga zelf wandelen, maar ook daarbuiten. Landinwaarts trek je door uitgestrekte natuurlandschappen vol rotsformaties, kraakheldere meren en traditionele witte dorpjes, de pueblos blancos.

Wandelen Malaga
Wandeltocht Malaga

Boek online een tour!

Wandelend Malaga ontdekken? Het is absoluut een aanrader, voornamelijk met deze 3 uur durende wandeltocht. Tijdens deze wandeltocht kom je langs de mooiste plekjes en krijg je leuke informatie te horen van een gids. Goed om te weten: je krijgt met deze tickets ook nog voorrang!

El Caminito Del Rey
Wandelroutes Malaga

De meest geliefde routes voor het wandelen in Malaga

Natuurlijk kun je je stevige stappers aantrekken en een willekeurige stadswandeling door Malaga maken. Nog veel leuker vind je het misschien om een themawandeling te maken. Zo staat de beklimming van de Gibralfaroberg bij veel wandelaars bovenaan hun lijstje. Deze wandelroute in Malaga leidt je naar een hoogte van 130 meter én naar een waanzinnig uitzicht over de stad. Ook een route langs de hoogtepunten van Picasso is populair, waarbij je onder andere enkele musea passeert –en optioneel bezoekt- en het Parque de Málaga doorkruist. Een uitgebreide kennismaking met de Spaanse kunstenaar dus!

Een geoganiseerde stadswandeling door Malaga en zijn hoogtepunten

Het is heerlijk om zelf door Malaga te wandelen. Maar ben je benieuwd naar de achtergrond van de stad en bijzondere details die zich achter de bezienswaardigheden verschuilen? Kies dan voor een georganiseerde stadswandeling door Malaga. Deze wandelroute door Malaga duurt drie uur en leidt je onder andere langs de Kathedraal, een van de belangrijkste pleinen van de stad en vertelt je dingen over Picasso die je nog nooit eerder had gehoord. Ga je in groepsverband en met een gids wandelen in Malaga? Houd er dan rekening mee dat entreebewijzen hierbij niet zijn inbegrepen.

Malaga wandeltour centrum
Natuurgebied Malaga wandelen

In natuurgebieden rond Malaga wandelen

Ben je een actieve vakantieganger en vier je een korte vakantie in de hoofdstad van de Costa del Sol? Dan mag een wandeltocht in een van de omringende natuurgebieden niet aan je verblijf ontbreken. Zo liggen de Montes de Málaga op slechts 15 kilometer afstand van de stad, waardoor een wandeling door een heuvelachtig gebied vol dennenbomen binnen handbereik ligt. In het rotsachtige natuurpark El Torcal kun je eveneens een bergwandeling maken. In dit natuurgebied zijn twee verschillende wandelroutes uitgezet. Adrenalinejunks kiezen op hun beurt voor het wandelpad El Caminito Del Rey in de bergkloof El Chorro.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Malaga

Wandelen rond Malaga op de ‘Groene Wegen’

Het in Malaga wandelen til je naar een nog hoger niveau door voor een van de Vias Verdes routes te kiezen. Vias Verdes betekent ‘Groene Wegen’. Deze wandelroutes liggen in gebieden waar voorheen spoorlijnen liepen. De spoorwegen zijn omgebouwd tot wandelpaden. Een heel andere ervaring dan het wandelen in Malaga zelf. Er zijn in Andalusië maar liefst 23 Vias Verdes, die allemaal dwars door het platteland lopen. Voor velen is dit wandelen in Malaga niet alleen onderdeel van een stedentrip of korte vakantie, maar deel van een gehele wandelvakantie.

Groene wegen wandelen Malaga
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Malaga?

Selena helpt je verder

Zoek je hulp bij het uitkiezen van de perfecte verblijfplaats in Malaga of heb je advies nodig voor het boeken van je vlucht? Ben je benieuwd naar de beste manieren om Malaga per auto te verkennen en wil je tips over de lokale geheime plekjes? Of vraag je je af welke maanden ideaal zijn voor een bezoek aan deze zonovergoten Spaanse stad?

Selena Malaga
Selena Malaga Expert
  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Malaga voor je…