Zoek & boek

Voetbalclub Málaga CF

  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Malaga en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Voetbal leeft in Spanje en dus ook in Malaga. Alhoewel Malaga FC niet tot de belangrijkste clubs van Spanje behoort, wordt hij door zijn supporters op handen gedragen. Málaga Club de Fútbol, ook wel Malaga CF genoemd, heeft zijn thuisbasis in Estadio La Rosaleda in het noorden van de stad. Voetbalclub Malaga speelt hier sinds 1941 zijn thuiswedstrijden. De club bestaat echter al sinds 1904. Wil jij tijdens je verblijf in de stad een Malaga voetbalshirt bemachtigen of alles te weten komen over deze Zuid-Spaanse stad? Bezoek dan het stadion van Malaga.

Voetbal in Malaga
Voetbalclub Málaga CF

Over Malaga FC

Voetbalclub Malaga, die is ontstaan uit een fusie tussen twee verschillende voetbalclubs, heeft gedurende zijn bestaan op verschillende competitieniveaus gespeeld. In 1999 nam Malaga FC voor het eerst deel aan de Primera División, de Eredivisie van Spanje. Een paar jaar later was in Malaga het voetbal in zo’n stroomversnelling gekomen, dat er mee kon worden gedaan aan de competitie voor de UEFA Cup. Een aantal jaar later degradeerde de club echter, om in het seizoen 2008/2009 weer aan de hoogste competitie van Spanje deel te nemen. Malaga FC kwam in 2010 in handen van een sjeik uit Qatar.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Malaga

Breng een bezoek aan het voetbalstadion van Malaga

Verblijf je in Malaga en ben je in voetbal geïnteresseerd? Bezoek dan het stadion van Malaga FC en kom van alles te weten over deze club en zijn geschiedenis. In Estadio La Rosaleda, waar voetbalclub Malaga zijn thuiswedstrijden speelt, kun je aan een tour deelnemen en zo een kijkje achter de schermen van deze Spaanse club nemen. Je wandelt door de catacomben, bekijkt de kleedkamers, neemt plaats in de dug-out én ontdekt welke Nederlandse spelers hier ooit op het grasveld hebben gespeeld. Kortom, een uniek inkijkje in het Malagueño voetbal.

Bemachtig het Malaga voetbalshirt met zijn bekende blauwe kleuren

De spelers van Malaga FC spelen tijdens thuiswedstrijden in hun typerende shirt met verticale blauwe strepen. Een Malaga voetbalshirt is een leuk aandenken aan je bezoek aan stadion La Rosaleda. Je kunt het shirt in het stadion zelf kopen, maar ook bij een van de verschillende fanshops die over de stad verspreid zijn. De meest centraal gelegen fanshop om je Malaga voetbalshirt te bemachtigen is die in het centrum van de stad aan de Plaza de la Judería 1. Deze officiële MCF fanshop is dagelijks geopend. ’s Zondags sluit hij om 14.30.

Wat je nog meer wilt weten over een bezoek aan voetbalclub Malaga

Estadio La Rosaleda van voetbalclub Malaga ligt op ongeveer twee kilometer loopafstand vanaf het centrum van de stad. Wanneer je in het westen van het centrum de rivier in noordelijke richting volgt, zie je het stadion van Malaga FC al vrij gauw liggen. Een busrit duurt tien minuten. Het stadion is van maandag tot en met zaterdag tussen 10.30 en 20.30 geopend. Op zondagen is bezoek niet mogelijk. Entree kost voor volwassenen €10,- en voor bezoekers tot 18 jaar €5,-. Het stadion ligt aan Paseo de Martiricos.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vkaantie

Meer weten over Malaga?

Selena helpt je verder

Zoek je hulp bij het uitkiezen van de perfecte verblijfplaats in Malaga of heb je advies nodig voor het boeken van je vlucht? Ben je benieuwd naar de beste manieren om Malaga per auto te verkennen en wil je tips over de lokale geheime plekjes? Of vraag je je af welke maanden ideaal zijn voor een bezoek aan deze zonovergoten Spaanse stad?

Selena Malaga
Selena Malaga Expert
  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Malaga voor je…