Hammam

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Ontspannen op z’n Arabisch bij de hammam in Malaga

De Arabische baden in het centrum van Malaga vormen een oase van rust in deze stad. De hammam van Malaga ligt op twee minuten loopafstand van het hoofdplein van de stad, Plaza de la Constitución en bevindt zich naast het Carmen Thyssen Museum. De baden zijn zowel voor mannen als vrouwen bedoeld en zijn er niet alleen om lichamelijk, maar ook om geestelijk te ontspannen. Bij Hammam Al Andalus, zoals de naam van de baden luidt, staat natuur centraal en worden water, licht en stilte gebruikt om helemaal tot jezelf te kunnen komen.

Hammams, erfenis vanuit de tijd van de Moorse overheersing

Hammams, ook wel Moorse of Arabische baden genoemd, kennen een lange geschiedenis in Andalusië. Ze werden ten tijde van de Moorse overheersing geïntroduceerd. Hammams waren publieke gebouwen die in verschillende ruimtes waren verdeeld. Zo was er onder andere een koude, een warme en een hete kamer aanwezig. Vandaag de dag vind je in Andalusië veel moderne hammams die sterk lijken op hun eeuwenoude voorlopers. De hammam in Malaga is daar een voorbeeld van. Behalve de baden is er ook een theeruimte en zijn er mogelijkheden tot massages en andere behandelingen.

Stap in de wereld van de Moorse koningen

Bij het binnenstappen van hammam Al Andalus, de hammam van Malaga, kom je al meteen in de juiste sferen. Het badhuis ligt direct naast de oude Arabische stadsmuur in het hart van de stad. Het ontwerp van de hammam van Malaga is geïnspireerd op de Nasridpaleizen, de koninklijke paleizen binnen Alhambra in Granada. De stervormige dakramen, gewelfde plafonds, kleurrijke mozaïeken en imposante pilaren vervoeren je samen met de muziek die in de hammam van Malaga te horen is naar vervlogen tijden van Moorse royals. Er zijn vijf spa’s, stoomkamers, ontspanningskamers en massageruimten.

Geniet van de traditionele baden én van professionele behandelingen

Toegang tot de spa kost €20,-, waarna je voor een onbepaalde tijd gebruik kunt maken van de baden. Daar bovenop kun je bij de hammam van Malaga ook verschillende behandelingen ondergaan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Turkse of een Zweedse massage, maar zijn manicure- en pedicurebehandelingen ook mogelijk. Daarnaast kun je jezelf bij Al Andalus laten opmaken, zowel voor overdag als voor ’s avonds. De kosten daarvoor bedragen €30,-. Een anderhalf uur durende sessie kun je het beste online boeken. Een kopje muntthee is daarbij inbegrepen.

Combinatiearrangementen bij hammam Al Andalus

Schaf je een toegangskaartje voor de hammam van Malaga aan, dan kun je voor de €20,- die je daarvoor betaalt onbeperkt gebruikmaken van de baden. Ook kun je kiezen voor een toegangskaartje inclusief massage. Voor een spa in combinatie met een 15 minuten durende massage betaal je €34,-, voor een massage van een half uur is dat €40,- en voor een massage die een heel uur duurt €54,-. Voor arrangementen als deze wordt gewerkt met tijdvakken. Reserveren is daarom noodzakelijk. Je hoeft zelf niets mee te nemen. Adres: Plaza de los Mártires 5.

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...