Zoek & boek

Golfen Malaga

  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Golfen in Malaga is een cadeautje voor iedere liefhebber

Malaga en golfbanen, de twee gaan hand in hand. Want wist je dat deze Andalusische stad een enorm populaire golfbestemming is? Dat heeft het niet alleen aan de vele golfbanen van hoge kwaliteit te danken, maar natuurlijk ook aan de gunstige omstandigheden. Tegen een partij spelen in dit prachtige landschap en in het aangename klimaat zegt geen enkele liefhebber van deze sport nee. Golfen in en rond Malaga kan op tientallen verschillende banen. Wij lichten hier de meest gewaardeerde uit.

Golfen in Malaga
Bekende golfbanen Malaga

Wat zijn de bekendste golfbanen in Malaga en omgeving?

Wie wil gaan golfen in Malaga, heeft dus volop keuze. Enkele van de bekendste golfbanen in de omgeving van Malaga zijn La Cala Resort, Real Guadalhorce Club de Golf, Calanova Golf Club, Chaparral Golf Club, Benalmádena Golf, Golf Torrequebrada, Club de Golf La Siesta, Santana Golf and Country Club, Baviera Golf, Mijas Golf en Lauro Golf Resort.

Golfen in een prachtig landschap

Als het belangrijk voor je is om in een mooie omgeving te spelen, dan is Guadalhorce Club de Golf een golfbaan in Malaga die je niet zal teleurstellen. De golfbaan ligt op slechts een kwartiertje afstand van het vliegveld en het centrum van de stad, maar zijn uitbundige mediterrane vegetatie doet je vermoeden dat je ergens diep in het binnenland bent. Deze golfbaan in Malaga heeft 18 holes, waarvan de greens werden ontworpen door de prestigieuze golfer Miguel Ángel Jiménez. Behalve greens biedt deze golfbaan onder andere ook tennisbanen, zwembaden, een basketbalveld en een sauna.

Golfen in een prachtig landschap
Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Malaga

Torrequebrada Golf

Torrequebrada Golf

Eveneens vlakbij Malaga vind je Torrequebrada Golf. Deze baan ligt om precies te zijn in Benalmádena. Vanuit het stadscentrum betekent dat een ritje van niet meer dan een kwartier. Deze golfbaan werd ontworpen door José Gancedo, ook wel de Picasso van de golf genoemd. Ook hier golf je tussen de subtropische planen en word je tijdens je spel getrakteerd op de prachtigste uitzichten over zee. De diversiteit van deze golfbaan bij Malaga zorgt ervoor dat ieder type speler hier een uitdaging vindt.

Wat is het verschil tussen een golfbaan en een golfresort?

In onze opsomming van de bekendste golfbanen van Malaga en omgeving was het je misschien al opgevallen: sommige banen hebben de aanduiding ‘golf’ en andere de aanduiding ‘resort’. Vooral wanneer je een golfvakantie in Malaga wilt vieren, is dat laatste ideaal. In een golf resort speel je niet alleen je favoriete spel, maar verblijf je ook. De accommodaties bevinden zich op de golfbaan of daar zeer dichtbij. Meestal kun je er ontbijten, lunchen en avondeten en kun je gebruikmaken van diverse andere faciliteiten, zoals een zwembad of een spa.

Golfresort Malaga
Tips bij het golfen in Malaga

Tips bij het golfen in Malaga

Wil je gaan golfen in Malaga? Zorg er dan voor dat je je handicapcertificaat bij je hebt, mocht je daar gebruik van willen maken. Daarnaast moet je weten dat er op de Spaanse golfbanen een dresscode heerst. Het is vooral van belang dat je op de golfbanen van Malaga geen gewoon shirt, maar een poloshirt draagt.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Malaga?

Selena helpt je verder

Zoek je hulp bij het uitkiezen van de perfecte verblijfplaats in Malaga of heb je advies nodig voor het boeken van je vlucht? Ben je benieuwd naar de beste manieren om Malaga per auto te verkennen en wil je tips over de lokale geheime plekjes? Of vraag je je af welke maanden ideaal zijn voor een bezoek aan deze zonovergoten Spaanse stad?

Selena Malaga
Selena Malaga Expert
  • Bruisende badplaats
  • Historisch centrum
  • Zonovergoten klimaat
  • Perfecte stedentrip

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Malaga voor je…