Caminito del Rey

spanje
Reisorganisaties
d-reizen malaga dejongintra malaga tui malaga vakantiediscounter malaga sunweb malaga prijsvrij malaga kras malaga

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Must voor adrenalinejunks: de spectaculaire wandeling van El Caminito Del Rey

El Caminito Del Rey, ‘het Koningspad’ van Spanje is een spectaculaire wandelroute in de El Chorrokloof, die op ongeveer een uur afstand van Malaga ligt. Dit zogeheten Koningspad vlakbij Malaga stond lange tijd bekend als een van de gevaarlijkste wandelpaden van Europa. Na een grootschalige renovatie werd het in 2015 heropend. Gevaarlijk is Caminito Del Rey daardoor inmiddels niet meer te noemen, maar avontuurlijk blijft het wel. Op een hoogte van 100 meter loop je drie kilometer lang langs de rotswanden van de El Chorrokloof, boven de Rio Guadalhorce.

Het Koningspad van Spanje: van gevaarlijke transportroute naar spannend wandelpad

Dit Koningspad vlakbij Malaga was oorspronkelijk nooit bedoeld als toeristische trekpleister, maar werd in het ravijn Desfiladero de los Gaitanes aangelegd ten behoeve van het personeel- en goederentransport voor de bouw van energiecentrales. El Caminito Del Rey, dat overigens pas in 1920 van Koning Alfonso XIII zijn naam kreeg, werd in 1905 geopend. Het ooit zo vervaarlijke Koningspad van Spanje is vandaag de dag een spannende, maar veilige route. Caminito Del Rey is stevig en van hout vervaardigd, maar wees op de glazen stukken extra bedacht op knikkende knieën!

Tickets voor het Koningspad nabij Malaga

Dagelijks wordt er een beperkt aantal wandelaars op dit Koningspad nabij Malaga toegelaten. Zorg er daarom voor dat je je tickets van tevoren online aanschaft. Een ticket kost €10,- en is pas geldig wanneer je het bij de entree in combinatie met je identiteitsbewijs kunt tonen. Zijn er geen losse tickets meer verkrijgbaar voor Caminito Del Rey, dan kun je er altijd nog voor kiezen om met een georganiseerde tour mee te gaan. In de zomer is El Caminito Del Rey tussen 10.00 en 17.00 geopend. Een rustige wandeling duurt 2,5 tot 3 uur.

Boek je voorrangsticket met gids online

Wil je meer weten over de historie van het pad en zijn omgeving? Bewandel het Koningspad van Spanje dan samen met een gids. Zo krijg je allerlei informatie te horen die anders aan je voorbij zou zijn gegaan. Boek je een voorrangsticket inclusief gids, dan kun je de lange rij overslaan en het pad meteen betreden. Begeleide tours over El Caminito Del Rey zijn kleinschalig en eentalig. Het vervoer naar het Koningspad vanuit Malaga is, net als de pendeltocht tussen de zuid- en de noordingang, niet in de prijs inbegrepen. Laatstgenoemde kost anderhalve euro.

Praktische informatie betreffende Caminito Del Rey

Caminito Del Rey is een wandeling van iets meer dan 6 kilometer, waarvan 3 in de kloof. Het Koningspad van Spanje is een eenrichtingspad, waardoor je gedurende de wandeling niet kunt omkeren. Voorafgaand krijg je een helm uitgereikt. Toiletbezoek en het kopen van eten en drinken behoren onderweg niet tot de mogelijkheden. Stevige schoenen, water en zonnebrandcrème zijn absoluut noodzakelijk. Grote bagage en selfiesticks worden vanwege de veiligheid op El Caminito Del Rey niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor slippers. De minimale leeftijd voor een wandeling over het Koningspad van Spanje is 8 jaar.

Het weer in Malaga

Advertentie


Handige reistips & deals

El Palo en Pedregalejo; de traditionele visserswijken van Malaga

Malaga is een stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen, waar je chique kunt dineren maar ook heerlijk kunt eten in lokale tentjes. In het centrum va...

Lokale feesten en festivals in Malaga

Buiten dat Malaga stad vol zit met bruisende cafés, strandtenten, discotheken en kroegen, kun je er ook vaak lokale feestje en festivals meepakken. Zowel ...